Skip to content

Jongeman op Fat-Bike ontsnapt aan politie, bekent uiteindelijk schuld

Redactie
22 mei 2024 | 17:45

Advertentie

Vanochtend omstreeks 08:15 uur zagen politieagenten een jongeman rijden op een fat-bike. Zijn rijgedrag viel op toen hij bij het zien van de politie plotseling zijn snelheid verhoogde en wegreed. Dit gedrag wekte argwaan bij de agenten, die besloten de bestuurder te controleren.

Jongeman op Fat-Bike ontsnapt aan politie

Toen de jongeman verderop een stopteken kreeg, negeerde hij dit en reed met volle snelheid weg. Een achtervolging volgde, waarbij de jongeman met gevaar voor zichzelf en andere weggebruikers door het verkeer slingerde. De fat-bike reed duidelijk sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 25 km/h, zonder dat de bestuurder de trappers gebruikte. Dit is niet toegestaan en kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Verkeersveiligheid
Vanwege de verkeersveiligheid besloten de agenten de achtervolging te staken en in de omgeving te zoeken naar de bestuurder. Meerdere fat-bike bestuurders werden gecontroleerd, maar de juiste bestuurder werd aanvankelijk niet gevonden. Na het spreken van meerdere getuigen kwam de politie op een naam van een mogelijke verdachte. Deze verdachte ontkende echter alle betrokkenheid en droeg andere kleding dan tijdens de achtervolging.

Na verdere gesprekken op onder andere een middelbare school kwam opnieuw dezelfde naam naar voren als mogelijke bestuurder. De politie ging opnieuw in gesprek met de 14-jarige jongeman, confronteerde hem met de bevindingen en benadrukte dat liegen niet de oplossing was. Uiteindelijk bekende de jongeman dat hij de bestuurder was en dat hij van kleding was gewisseld om niet herkend te worden.

De jongeman heeft twee bekeuringen gekregen die hij, volgens zijn moeder, zelf mag betalen. In een ironische wending bleek de fat-bike van de jongeman vanmiddag een lekke band te hebben, waardoor hij moest lopen.

Toenname fat-bikes
De politie merkt een toename van fat-bikes op de openbare weg, waarvan de constructiesnelheden vaak niet correct zijn. Daarom zullen er de komende tijd meer controles worden uitgevoerd op fat-bikes om de verkeersveiligheid te waarborgen, aldus de politie op Facebook.

Advertentie

3 Reacties

  1. Ik kan hier alleen maar om lachen. Steeds meer van die dingen vliegen over de straat. Je vraagt je soms af hoe ze aan het geld komen voor die dingen. Mijn kinderen gaan met een gewone fiets. Zelf trappen, niet te lui.

  2. Ik heb dit gastje ook al een paar keer over de randweg zien racen, geen helm op en zeker 50km/h op de teller, ik begrijp die ouders totaal niet, wie koopt er nu voor zo een snotneus zo een levensgevaarlijk ding…ik wens ze veel wijsheid…

  3. Ja maar die van ons die kan dat, die kan alles hij is ruig en dom


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie