Skip to content

TWC Weert stopt met de organisatie van de Bloem van Weert

24 mei 2024 | 14:42

Ook aan alle goede en mooie dingen komt een keer een einde.  Na 10 succesvolle edities heeft Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) met pijn in het hart besloten per direct te stoppen met de organisatie van de Bloem van Weert. De Bloem van Weert is een begrip geworden in Weert en omgeving met zeer trouwe deelnemers.

Bloem van Weert

In 2012 is TWC Weert gestart met het organiseren van een gezinsfietstocht. In 2014 was de fietstocht één van de evenementen tijdens “Weert 600 stad” en is de naam Bloem van Weert toegevoegd. Die editie was meteen het topjaar met ruim 900 deelnemers. In 2018 maakt de fietstocht onderdeel uit van de evenementen ter gelegenheid van het van Horne jaar en is de tocht samen met de Philips van Horne scholengemeenschap georganiseerd. In de jaren 2020 en 2021 kon de tocht helaas niet doorgaan i.v.m. de coronabeperkingen.

De Bloem van Weert was oorspronkelijk bedoeld als een fietstocht voor het gezin maar de deelnemers bestonden toch voornamelijk uit ouderen er namen slechts enkele gezinnen deel. Vanaf 2017 zijn er ook routes uitgezet voor wielrenners en in 2023 is er een gravelride toegevoegd. Elk jaar namen ruim 600 fietsers deel aan de Bloem van Weert echter de groep recreanten nam elk jaar af en kon slechts deels opgevangen worden door het toevoegen van routes voor wielrenners maar hierdoor werd de organisatie complexer en de druk op de beschikbare vrijwilligers groter.

De organisatie van de Bloem van Weert gaf horecagelegenheden op de routes de gelegenheid om te participeren in de Bloem van Weert. In de begin jaren waren de horecagelegenheden hier erg blij mee maar de laatste jaren zagen we dat de horecagelegenheden niet meer op de Bloem van Weert stonden te wachten omdat ze de extra drukte door personeelsgebrek niet aan kunnen. In 2023 hebben we dit nog proberen op te lossen door de catering zelf te verzorgen maar we hebben de conclusie moeten trekken dat dit met het beschikbaar aantal vrijwilligers op termijn niet haalbaar is.

Na de evaluatie van de editie in 2023 is vastgesteld dat het concept van de Bloem van Weert onvoldoende toekomstbestendig is en hebben ze helaas moeten besluiten dat er geen 11e editie komt in 2024. ”We realiseren ons dat we hiermee heel veel trouwe deelnemers teleurstellen.

TWC Weert wil langs deze weg alle deelnemers, vrijwilligers en horecagelegenheden hartelijk bedanken voor hun trouwe deelname aan de tien edities van de Bloem van Weert. De mooie herinneringen blijven. ”We richten ons nu op de organisatie van ons ander evenement de Land van Horne MTB toertocht & Gravelride die dit jaar plaats zal vinden op zondag 10 november.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie