Skip to content

Zingende vogels en zingende mannen in De Pelen!

Redactie
26 mei 2024 | 9:00

Advertentie

Op zondag 2 juni kan je genieten van zingende vogels én van zingende mannen bij De Pelen! Voor vroege vogels is er een vogelexcursie onder begeleiding van een Peelgids en ‘s middags zijn er optredens van zanggroep Toffel Vier op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Groote Peel

Vroeg op pad voor vogels in De Groote Peel
Tijdens een vroege vogelwandeling in De Groote Peel ga je – samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – op zoek naar de vogels die in dit hoogveengebied broeden. Één van de meest karakteristieke broedvogel is de blauwborst; een prachtige vogels om te zien én om te horen. Zelden gaan in de Nederlandse vogelwereld een opvallend vertoon van kleuren én een uitbundige zang gepaard; de blauwborst is daarin een uitzondering. Behalve de blauwborst richten we tijdens deze vogelexcursies de kijker ook op de andere vogelsoorten die ons pad kruisen; de dodaars, de fitis, de tjiftjaf en de roodborsttapuit. Het is altijd verrassend wat je tegenkomt!

De vroege vogelexcursie start om 8.30 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De excursie is ongeveer 5 km lang en duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk en kan via de website. Zorg voor goed schoeisel en een verrekijker.

Brabantse meezingers; Toffel Vier
Op zondagmiddag staat Toffel Vier – een zanggroep met mannen uit het Brabantste Asten – op het Peelpodium van De Pelen. Toffel Vier geeft regelmatig optredens; vooral in Oost Brabant. Maar soms steken ze ook de provinciegrens naar Limburg over. Hun repertoire bestaat uit Brabantse en oud Nederlandse meezingnummers en een paar anderstalige liederen. Ook zelf geschreven nummers komen voorbij. Ze worden begeleid door een accordeonist en een drummer. Toffel Vier is een goede bekende van het Peelpodium. Ze treden er al vele jaren en met veel plezier op. Een aanrader voor iedereen die van gezellig muziek houdt!

Toffel Vier geeft twee optredens op 2 juni; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium.

Het Peelpodiumprogramma van juni is:

  • zondag 2 juni: Toffel Vier
  • zondag 9 juni: Jee & Vee
  • zondag 16 juni: Joey Boss
  • zondag 23 juni: Limburgse Jônges
  • zondag 30 juni: Tössedoôr

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Buitencentrum De Pelen is het startpunt van alle activiteiten in NP De Groote Peel. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk en – op zondag – in de Peelboerderij terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie, kijk op de website of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie