Skip to content

Herhaalde verkeersovertreders ontvangen waarschuwingsbrief van politie

Redactie
27 mei 2024 | 12:19

Advertentie

Afgelopen week kregen bijna 400 verkeersmeerplegers in Limburg een brief van het Team Verkeer op hun deurmat. Deze mensen kregen deze brief omdat zij in de periode van 1 maart 2023 tot en met 1 maart 2024, vier of meer verkeersovertredingen hebben begaan, waarbij zij zijn staandegehouden. Flits en kentekenboetes zijn hierin dus niet meegenomen.

Verkeersovertreders

Met de ontvangen brief willen wij deze mensen bewust maken van hun rijgedrag,” aldus de Verkeerspolitie Limburg. ”Onderzoek van de SWOV toont namelijk aan dat mensen die regelmatig verkeersovertredingen plegen tot wel 9 keer vaker betrokken zijn bij aanrijdingen. In de brief vragen wij hen het rijgedrag positief te veranderen.”

Gedurende het actiejaar van het project zijn al deze personen ‘op de radar’ bij de politie. Zij lopen de kans doelgericht gecontroleerd te worden en bij nieuwe overtredingen zal waar mogelijk bekeurd worden in plaats van gewaarschuwd. De waarschuwing heeft immers al per brief plaatsgevonden. Ook lopen ze de kans om bij nieuwe overtredingen aangemeld te worden bij het CBR, waarna de overtreder mogelijk een educatieve cursus moet volgen.

Advertentie

3 Reacties

  1. Gewoon rijbewijs afnemen en opnieuw op examen.

  2. Een brief.. zo dat zal ze wel afschrikken. Ik denk dat ze hun derrière ermee afvegen. Hogere boetes bij vaker overtreding en na x aantal keer rijbewijs voor een jaar kwijt en opnieuw examen doen. Met dat softe gedoe krijgen we geen respect en ontzag voor elkaar meer terug.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie