Skip to content

In de sportlight: Tess Nabuurs #13

Redactie
28 mei 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Tess Nabuurs.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Hallo, ik ben Tess Nabuurs en ik ben 13 jaar oud. Ik woon in Nederweert met mijn moeder Susan en mijn vader Mark. Ik doe als sport handbal en tennis. Ik handbal bij MEOS en tennis bij NTC72.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik doe handbal en tennis. Ik was 5 jaar toen ik begon met handbal. Ik vind handbal een leuke sport, omdat ik de meeste balsporten best leuk vind. Ook vind ik het leuk omdat het een teamsport is. Dit jaar ben ik met mijn team de C2 ongeslagen kampioen geworden. De C2 bestaat uit: Sophie, Saar, Bieke, Lieke, Lize, Breg, Maud, Lynn, Floor en ikzelf. Ik ben begonnen met tennis toen ik 6 jaar was. Ik vind tennis een leuke sport, omdat ik het samen met mijn vriendinnen kan doen.

Hoe ben je begonnen met deze sport
Ik zat eerst op voetbal, maar dat vond ik toch wat minder leuk. Toen heb ik besloten om proeflessen bij handbal te gaan doen. Dat vond ik meteen super leuk. Zo ben ik begonnen met handbal. Ik ben begonnen met tennis doordat mijn 2 beste vriendinnen op tennis zaten. Toen heb ik besloten om ook te gaan tennissen en dat vond ik wel leuk.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
De leuke kanten van handbal zijn natuurlijk dat het een teamsport is, het gaat lekker snel, het is heel erg fysiek en de wedstrijden zijn altijd heel leuk. Bij tennis vind ik de trainingen heel gezellig, de wedstrijden zijn leuk en er zitten leuke mensen bij. De minder leuke kanten is een beetje een lastige vraag. Ik vind eigenlijk alles wel leuk. Maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor krachttraining, bijvoorbeeld planken of opdrukken. Maar dat is natuurlijk wel belangrijk bij handbal. Bij tennis vind ik het ballen rapen en de banen vegen nooit zo heel erg leuk.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Ik zou graag in de dames 1 van MEOS willen komen. Ik wil graag beter worden. En ik vind handbal gewoon een hele leuke sport dat motiveert me het meest!

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Ik zou heel graag in de dames 1 van MEOS willen komen. Ik wil graag beter worden in handbal. Voor tennis is mijn doel om nog een wat betere ranking te krijgen.

Wat haal je uit jouw sport?
Ik heb een super gezellig team! En het winnen van wedstrijden is ook altijd leuk, ik heb veel plezier in het handbal!

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Op de woensdag en vrijdag heb ik handbaltraining van anderhalf uur. En op donderdag train ik voor tennis, die training duurt 1 uur. En dan in het weekend natuurlijk de wedstrijden.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik heb zelf niet echt een voedingsschema, maar vind het wel belangrijk dat ik gezond blijf.

Heb je een gouden sporttip?
Zorg dat je sporten leuk blijft vinden, dat houd je lekker fit! Geniet ervan!

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie