Skip to content

College biedt kadernota aan gemeenteraad aan

Redactie
5 juni 2024 | 14:00

Advertentie

De kadernota vormt de basis voor de begroting van 2025. Op 2 juli wordt het document behandeld door de gemeenteraad. Ondanks diverse onzekerheden kijkt het college van burgemeester en wethouders met tevredenheid vooruit.

Kadernota

Nederweert is een krachtige gemeente. De ruim 17.000 inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers krijgen de ruimte om eigenaarschap te tonen en onze gemeente verder te verfraaien.

Samenwerken
Om de doelstellingen te bereiken, werkt de gemeente nauw samen met diverse partners, zowel lokaal als regionaal. Zo werken ze met de zeven Midden-Limburgse gemeenten aan de Regiodeal, waarmee de brede welvaart in onze regio wordt bevorderd. Samen met de gemeente Weert benutten ze de strategische ligging ten opzichte van de Metropoolregio Eindhoven om de ambities te realiseren.

Financieel meerjarig gezond
Recent is in Den Haag het hoofdlijnenakkoord gepresenteerd. Dit akkoord bevat diverse onderwerpen die een hoge mate van onzekerheid met zich meebrengen. De uitwerking daarvan gebeurt door het nieuwe kabinet. De gemeente volgt de ontwikkelingen nauwgezet en verwacht bij de begroting 2025 de te ontvangen rijksbijdragen voor volgend jaar in beeld te hebben.

Ondanks de stevige landelijke financiële onzekerheid slaagt de gemeente Nederweert er toch in om meerjarig financieel gezond te blijven. Dat is een mooie prestatie en willen ze ook zo houden. Met deze kadernota geeft het college van B&W uitvoering aan belangrijke plannen en ambities en geven ze ook een doorkijk naar de plannen die in voorbereiding zijn en binnenkort een financiële vertaling krijgen.

Ambities
In de begroting van 2023 stemde de gemeenteraad in met drie majeure programma’s: positieve gezondheid, economische gebiedsontwikkeling en transitie buitengebied. Bij de begroting van 2024 werd hier een vierde programma aan toegevoegd: Wonen. In de kadernota wordt toegelicht hoe werk wordt gemaakt van deze en andere ambities. De kadernota wordt behandeld in de raadsvergadering van 2 juli 2024.

Je kunt hier het document lezen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie