Skip to content

Isa van der Velden 8ste van Europa

Redactie
5 juni 2024 | 9:00

Advertentie

Foto via Peggy Driessen

Afgelopen zaterdag 31 mei vond het ‘Europees Kampioenschap BMX’ plaats in Verona, Italië. Voor Isa van der Velden, nu 14 jaar oud en rijdend voor het Talent BMX Team, was dit een speciale locatie. In 2016 werd zij hier namelijk als 7-jarige al Europees Kampioen.

Isa van der Velden

Isa van der Velden reed de hele dag sterk, ondanks de lange en warme omstandigheden, net als in 2016. Als nieuweling mocht Isa deelnemen aan het programma van de junioren en elite rijders. Dit betekende dat ze maar één kans had om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finales. Gelukkig plaatste Isa zich direct door als eerste te eindigen in haar ronde en zo een plek in de kwartfinale te bemachtigen. In de kwartfinale eindigde ze achter de huidige Franse wereldkampioene als tweede. Ook in de halve finale werd Isa opnieuw tweede, wederom achter dezelfde Française.

In de finale had Isa helaas een mindere start en werd ze ingesloten, waardoor ze de weg naar voren niet meer wist te vinden. Uiteindelijk eindigde Isa als achtste van Europa.

Nederlands Kampioenschap
Van 6 tot 8 juli staat het Nederlands Kampioenschap in Wijchen op de agenda. Hopelijk kan Isa daar weer schitteren en laten zien waarom ze tot de beste BMX’ers van haar leeftijd behoort.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie