Skip to content

Louis Pols de laatste clubkampioen van bv Centraal 07

Redactie
7 juni 2024 | 18:00

Advertentie

Donderdagmiddag heeft Louis Pols in het nieuwe clubgebouw House of Billiards in Weert het clubkampioenschap 2024 van bv Centraal 07 in de wacht gesleept. Hij versloeg in de finale Peter Poell die verrassend was doorgedrongen als finalist. Het is meteen ook de laatste kampioen in de clubhistorie van Centraal 07 want op 18 juni as. vindt de opheffingsvergadering van de club plaats. Louis Pols won overigens ook de titel in 2018 en 2023 en is daarmee tevens de meest succesvolle deelnemer aan dit toernooi.

Biljarten

Voorronden
Op 23-04 jl. startten voor de deelnemers de voorwedstrijden. Hierin vielen naast een spannend verloop ook enkele verrassende uitslagen te noteren. Zo legde Jo Aerts in de zesde ronde met technisch perfect libre-spel de hoogste serie (80 caramboles) van het toernooi op tafel. Opvallend was ook dat meerdere lager geklasseerde spelers naast de wedstrijdpunten ook extra bonuspunten veroverden waardoor het tot en met de laatste ronde spannend bleef wie zich voor de finales zouden plaatsen. De finalisten werden uiteindelijk: Jo Aerts, Lois Poels, Mart Knapen en Peter Poell.

Finales
In de halve finales waren Lois Pols en Mart Knapen aan elkaar gekoppeld. Louis Pols liet in die partij al zien de goede vorm te pakken te hebben en hield met een moyenne van 6,77 caramboles zijn tegenstander ruim op afstand. De andere halve finale tussen Jo Aerts en Peter Poell was tot het einde toe spannend. Jo Aerts – belangrijke favoriet voor de titel – had kennelijk een mindere dag en zag Peter Poell in de nabeurt van 6 caramboles nog langszij komen en een remise behalen. Om de tweede finalist aan te wijzen waren er shoot-outs nodig. Jo Aerts miste als eerste de acquitte-stoot. Daarna was het de beurt aan Peter Poell. Hij bleef kalm en miste niet. In de finale nam Peter het op tegen Lois.

Na een korte pauze werd gestart met de finale en drong Peter Poell meteen de acquitte-stoot op aan Lois Pols. Zat er een verrassing in de lucht? Zover kwam het niet. Met series van 23, 19, 29 en 18 caramboleerde de aanstaande kampioen naar het fraaie gemiddelde van 7,18. Hij werd daarmee de laatste clubkampioen in de clubgeschiedenis van Centraal 07 uit Nederweert.

Overige resultaten

  1. Kortste partij: in 14 beurten voor Jo Aerts, Louis Pols en Henk Weekers
  2. Hoogste serie: 80 caramboles voor Jo Aerts
  3. Hoogste moyenne voorwedstrijden: 122,04% voor Jo Aerts
  4. Meeste bonuspunten in de voorwedstrijden: 3 punten voor Jos van Doren, Louis Pols en Jo Aerts

Prijsuitreiking
Na afloop feliciteerde voorzitter Harrie Heijnemans kampioen Louis Pols en overhandigde hem de bijbehorende trofee. Door de opheffing van de club komt dit kleinood tevens definitief terecht bij de laatste kampioen. Louis Pols van harte proficiat! Tot slot dankte de voorzitter de organisatie voor hun werkzaamheden bij dit toernooi en wenste alle spelers van Centraal 07 nog een fijne en gezellige biljarttijd toe bij de nieuwe vereniging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie