Skip to content

Maak kennis met de flora van NP De Groote Peel

Redactie
8 juni 2024 | 9:00

Advertentie

Op woensdag 19 juni houdt Staatsbosbeheer een kruidenwandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie staat onder begeleidingen van Peelgidsen en start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Groote Peel

Maak kennis met planten en kruiden
Tijdens de Kruidenwandeling in NP De Groote Peel laten Peelgidsen Diana Vossen en Ine Bouw – allebei herborist – je kennis maken met de rijkdom aan planten die in het NP De Groote Peel groeien en bloeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertellen over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen van dit hoogveengebied. Maar ook over de planten die groeien in de tuin van ‘De Peelboerderij’. Interessant, leerzaam en praktisch, want de opgedane kennis kan je gebruiken in het dagelijkse leven. Na afloop samen genieten van een lekker kopje kruidenthee met kruidkoek.

De Kruidenwandeling op woensdag 19 juni start om 10.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee en kruidkoek. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. Op woensdag 19 juni geen tijd? Op woensdag 18 september is er ook kruidenwandelingen.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kun je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Ook boeken over gebruik van planten en kruiden behoren tot het assortiment! Bij de horeca en op het terras kun je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie