Skip to content

De 42ste editie van het Limburg Festival biedt onvergetelijke verhalen op bijzondere locaties

Redactie
10 juni 2024 | 19:00

Advertentie

Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus barst de 42ste editie van het Limburg Festival los op zo’n 35 veelal verrassende locaties in Midden-Limburg! Met heel veel (muziek)theater, dans, puppetry en voorstellingen die níet in een hokje passen. Maar wél buitengewoon theater en onvergetelijke verhalen bieden.

Limburg Festival

Zoals PerronGeluk, een muzikale theatervoorstelling die speelt ín de trein die dagelijks tussen Roermond en Venlo pendelt. Het Limburg Festival heeft met PerronGeluk een primeur in Nederland: de dagelijkse trein als theater! Stap in op station Roermond en ga mee op avontuur. PerronGeluk is een voorstelling van het Limburgse Stichting Laudio.

Opening
Bijzonder trots zijn ze op de indrukwekkende openingsvoorstelling van de 42ste festivaleditie: Gendermonologen van Raymi Sambo Maakt die in Park Domicilia in Ohé en Laak plaatsvindt op woensdagavond 7 augustus. Raymi Sambo presenteert met Gendermonologen opnieuw een actuele vertelling. Zoals het gezelschap vorig jaar diepe indruk maakte met hun schurende ‘Ik zeg toch sorry’, zo zal ook Gendermonologen de tongen los maken.

PerronGeluk en Gendermonologen zijn slechts twee van de in totaal tien theatervoorstellingen die op ons ‘hoofdpodium’ staan. Dit hoofdpodium, beter bekend als Theater Op Locatie, biedt ook aanstormend Limburgs talent van regisseur en theatermaker Quensley Coster die met zijn eerste avondvullende voorstelling Stille Helden vertelt over het slavernijverleden van zijn familie. De voorstelling wordt gespeeld door Nieuwe Helden Next Level uit Roermond .

Boom
Ook zeer actueel zijn de voorstellingen Elk bos is een opstand van ‘huisgezelschap’ Afslag Eindhoven en Iets met Boeren van Bureau Pees. Afslag Eindhoven verrast elk jaar weer met geëngageerde verhalen, deze keer gaat het over een activist die zich in een boom verschanst heeft in de voormalige kloostertuin van Sint Elisabeth in Haelen. Iets met Boeren vertelt het indringende verhaal over de transformatie van het platteland die gespeeld wordt op de boerderij van de familie Kemper in Swartbroek.

Brandweerkazerne
In de brandweerkazerne van Weert (een locatieprimeur voor het festival!) vertelt de Vlaamse Kenneth Berth zijn persoonlijke ervaring als slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval en nodigt hij de dader uit om met hem in gesprek te gaan in de voorstelling Piéton. Piéton is een coproductie van het Limburg Festival.

Populaire routes
Uiteraard staan ook dit jaar populaire festival-onderdelen zoals Dans Promenade (weekend van 10 en 11 augustus) vanaf ECI Cultuurfabriek in Roermond op het programma. Vier jonge (Limburgse) makers presenteren zichzelf donderdag 8 augustus tijdens de theatrale wandeltocht Ode aan de Bron op en rondom natuurgebied Rivierpark Maasvallei vanuit Ohé en Laak.

Sinds de introductie op het Limburg Festival is het Kasteel van Verlangen enorm in trek bij ons publiek. Wat wil je ook met deze pareltjes van (inter)nationaal puppetry-voorstellingen in en rondom het sprookjesachtig Kasteel Baexem: wees er snel bij! De immer succesvolle theaterfietstocht voor het hele gezin Natuurlijk Theater start op vrijdag 9 augustus vanuit Nederweert/Weert, zaterdag 10 augustus vanuit Roerdalen/Wassenberg en op zondag 11 augustus in Leudal.

Nieuw
Nieuw dit jaar is de extra familievoorstelling van de succesvolle schrijver Jacques Vriens die op donderdag 8 augustus in Nederweert zijn zelfgeschreven Grootmoeders Grote Oren vertelt en speelt. Daarnaast is er op vrijdag 9 augustus in ECI Cultuurfabriek de Limburg Festival Kindermiddag, die gratis te bezoeken is. Met wederom enkele theatervoorstellingen en workshops voor de jongste generatie theaterlovers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie