Skip to content

Rondje om de toren 2024 veiliger van start met nieuwe portofoons

Redactie
10 juni 2024 | 20:29

Advertentie

Sinds er een enquête is gehouden tijdens de scootmobiel training in 2021 is de behoefte uitgesproken van een groep mensen om samen met hun scootmobiel ritjes te gaan maken. Het overleg is daarna gestart en de organisatie is op touw gezet door vrijwilligers vanuit Stichting Platform Gehandicapten Nederweert, de Gunnerij en de gemeente Nederweert.

Rondje om de toren 2024

De groep ging in het voorjaar van 2022 voor het eerst samen op pad onder het motto ‘Rondje om de toren’. Het doel is samenzijn, gezellig toeren door de omgeving en genieten van de natuur. Met een pauze op halfweg van de route voor een drankje, een versnapering en een sanitaire stop. In totaal zijn het ritjes van ongeveer 20 km. Met verkeersbegeleiders erbij zodat het veilig voor alle verkeersdeelnemers gebeurd.

Als snel bleek dat er behoefte was aan portofoons om de communicatie te optimaliseren tussen de verkeersbegeleiders en de deelnemers. Sinds december 2023 kreeg de groep groen licht om deze aan te schaffen met financiële hulp vanuit sport akkoord Nederweert van de gemeente Nederweert. De monteur van Kersten Hulpmiddelen doet nog een extra banden-check zodat alles optimaal rolt.

Heel blij en dankbaar gaan ze dinsdag 11 juni weer van start met hun rondje om de toren, vanuit de Gunnerij met een tussenstop, deze dag bij Wouterbergen in Someren. Om 12:30 uur verzamelen de deelnemers zich bij de Gunnerij. Vier keer per jaar vindt er een route plaats in het goed weer seizoen.

Sport akkoord Nederweert bedankt voor het bijdragen aan het vergroten van de veiligheid en ons plezier tijdens onze Rondjes om de toren“, aldus Stichting Platform Gehandicapten Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie