Skip to content

Volg de aanleg van eerste fase hoogwaardige fietsverbinding

Redactie
11 juni 2024 | 13:00

Advertentie

Afgelopen week zijn de bouwborden geplaatst die de aanleg aankondigen van fase 1 van de hoogwaardige fietsverbinding tussen Nederweert en Weert. Wil je het project volgen? Download dan de BouwApp. Hier plaatst aannemer Hurkmans het laatste nieuws over de voortgang van het project.

Fietsverbinding

Presentatie beschikbaar
Op donderdag 30 mei vond in de raadzaal een informatiebijeenkomst plaats over het project. Een groot aantal omwonenden, diverse gemeenteraadsleden en geïnteresseerden kregen een vooruitblik op de werkzaamheden. Projectleider Rick de Groot van aannemer Hurkmans gaf een toelichting op de planning en bereikbaarheid. De presentatie van Hurkmans en een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden zijn te vinden in de app en op onze website.

Verbeteren van fietsroute
Weert en Nederweert verbeteren samen de fietsroute langs de Rijksweg-Zuid en de Helmondseweg. Het fietspad wordt breder, beter verlicht en fietsers krijgen voorrang. Zo kunnen fietsers veilig en snel tussen Weert en Nederweert reizen. Deze verbeteringen stimuleren dagelijks en recreatief fietsen.

Drinkwatertransportleiding
De aanleg van de fietsverbinding gebeurt samen met de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze leiding loopt van Ospel naar de Zuid-Willemsvaart in Nederweert en komt vervolgens op hetzelfde tracé te liggen als de fietsroute. WML en de gemeenten werken samen aan dit project.

Foto: Gemeente Nederweert/Hurkmans

Advertentie

1 Reactie

  1. Als ik de afbeelding op het bord zie ben Ik bang dat de hoogwaardige fietsverbinding niet meer wordt dan het oude pad in een ander kleurtje


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30
2024_10_05 Ongeval kruising Hoofstraat Budschop Nederweert-3
Politie en ambulance ter plaatse
5 oktober 2024 | 17:57

Advertentie