Skip to content

Sloop huurwoningen in Budschop gestart

Redactie
17 juni 2024 | 14:23

Advertentie

Woonik is gestart met de sloop van 24 woningen aan de Julianastraat en de Ospelseweg in Nederweert/Budschop. Op de plaats van de gesloopte woningen is nieuwbouw voorzien van 40 woningen en appartementen. Dit aantal is mogelijk omdat de oude woningen zeer diepe tuinen hebben en die ruimte goed benut kan worden.

Sloop woningen

Vleermuizen
In verband met de aanwezigheid van vleermuizen, in het bijzonder de Laatvlieger, vindt de sloop plaats in twee fasen. De tweede fase (aan de Ospelseweg) kan starten als de eerste woningen op de Julianastraat worden opgeleverd, naar verwachting in 2025. Dat betekent dat ook de nieuwbouw gefaseerd plaats vindt.

Zo’n 16 wooneenheden extra wooneenheden
Woonik heeft in december 2021 tot de sloop/nieuwbouw besloten. De woningen uit de jaren ’50 zijn van matige tot slechte kwaliteit en de investering die nodig zou zijn om ze weer up-to-date en toekomstbestendig te maken is vrijwel gelijk aan de kosten van nieuwbouw. Bovendien kunnen er nu zo’n 16 wooneenheden extra komen, wat in deze tijden van woningnood een belangrijke toevoeging is aan de woningvoorraad. Er is een zorgvuldige afweging gemaakt waarbij zowel naar de technische, financiële als de volkshuisvestelijke aspecten is gekeken.

Woonik werkt momenteel aan de verdere detaillering van het nieuwbouwplan, waarin rekening gehouden wordt met verschillende gezinstypen en woningtypen, en zal hierover ook verder met de buurt in gesprek gaan. “We willen niet zomaar wat woningen terugbouwen maar ook waarde creëren waardoor de kwaliteit en beleving van dit deel Budschop verbetert”.

In het nieuwe plan zal Jong Nederland Budschop worden geïntegreerd. Dat betekent dat deze voor Budschop belangrijke vereniging op zijn plek blijft en dus ook de jeugd een veilige en beschutte plek behoudt.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie