Skip to content

Subsidie voor sloop overtollige gebouwen in buitengebied

Redactie
17 juni 2024 | 9:47

Advertentie

Per 1 juli 2024 treedt de Subsidieverordening Sloop Overtollige Gebouwen Buitengebied Gemeente Nederweert 2024-2026 in werking. Deze verordening biedt eigenaren van overtollige gebouwen in het buitengebied een subsidie tot maximaal € 20.000,- voor de sloop van deze gebouwen.

Sloop

Sloop stimuleren
Het buitengebied is volop in beweging. Wij hechten als gemeente veel waarde aan de ruimtelijke en milieukwaliteiten van ons buitengebied. Helaas hebben oude, vaak vervallen gebouwen een negatieve invloed op deze kwaliteiten. Daarom willen we de sloop van deze overtollige gebouwen stimuleren”, aldus wethouder Meessen (o.a. majeur programma Buitengebied).

Hoe werkt het?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, dient de aanvrager aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het gemakkelijkste is om het aanvraagformulier op de website van de gemeente Nederweert in te vullen en in te sturen. Heb jij de voorkeur om het formulier op papier in te vullen? Download en print het aanvraagformulier, vul het in een stuur het naar de gemeente. Vanaf 1 juli zijn de voorwaarden en het aanvraagformulier te vinden op onze website.

Wanneer krijg je bericht?
Het college van B&W besluit binnen acht weken na ontvangst van een volledig en juist ingevulde aanvraag over de toekenning van de subsidie. Deze termijn kan éénmalig met maximaal zes weken worden verlengd. Bij een positieve beschikking ontvangt de aanvrager een voorschot van 100% van het vastgestelde subsidiebedrag.

Wanneer uitvoeren?
De sloop moet binnen negen maanden na de positieve beschikking worden uitgevoerd. In totaal is er drie ton beschikbaar voor de uitvoering van de regeling en het slopen van overtollige gebouwen. De subsidieregeling duurt twee jaar. Ze hopen dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid om bij te dragen aan de verbetering van ons buitengebied.

Advertentie

2 Reacties

  1. Nou komt dat even goed uit sta op het punt vergunning aan te vragen voor de sloop en nieuwbouw van mn garage en tuinhuis met overkapping zn momenteel totaal overbodige bouwwerken op mn perceel en hebben momenteel negatieve invloed op mijn gezin en de rest van de buurt een doorn in het oog! Aangezien de euro nog maar een fractie van de waarde uit het verleden is en alles peperduur is geworden komt deze subsidie als geroepen! Zo blijft de buurt volop in beweging met dank aan onze wethouder en vooral de belastingbetalers uit onze gemeenschap. Dat is nog eens samen groots.

  2. @ Max de Groot:
    Waarschijnlijk doelt gemeente op oude overtollige agrarische bebouwing.

    M.a.w. oude overtollige gebouwen welke voorheen gebruikt zijn voor het huisvesten van Varkens, Kippen, Koeien…
    Maar wellicht valt e.e.a. met de juiste omschrijving toch nog in een van deze categorieën…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie