Skip to content

Activiteitenprogramma juli 2024 Buitencentrum De Pelen

Redactie
26 juni 2024 | 10:00

Advertentie

Bijgaand het Activiteitenprogramma van juli 2024 met alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf buitencentrum De Pelen – in het NP De Groote Peel organiseert. Met muziekvoorstellingen op het Peelpodium, vlinderexcursies, Gezinstochten Zin-in-Zomer, Vollemaanwandeling en een Turfstekerstocht. Persberichten volgen.

De Groote Peel

Vlinderexcursie in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op zondag 7 juli een Vlinderexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel. In dit hoogveengebied komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere vlinders en ontdek welke andere soorten hier nog meer rondfladderen.

De excursie start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peelpodium met Peter Habets bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 7 juli zijn er optredens van de Astense Singer-songwriter Peter Habets op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Peter Habets schrijft over lust en het leven, de pijn en liefde, afscheid en de dood. Engels en Nederlandstalige folk met af en toe een Ierse inslag. Als singer-songwriter begeleidt Peter zichzelf op gitaar en mondharmonica. Naast hem staan Stefan Sanchez op gitaar en Maurice Roosen op accordeon. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum.

Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Vlinderexcursie in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op zondag 14 juli een Vlinderexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel. In dit hoogveengebied komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere vlinders en ontdek welke andere soorten hier nog meer rondfladderen.

De excursie start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peelpodium met Wan-man-band “Dretje”
Op zondag 14 juli zijn er optredens van Wan-man-band “Dretje” op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen.
Wan-man-band “Dretje” brengt een breed scala van zéér herkenbare songs uit de jaren 60, 70, 80 , alsook Nederlandstalige en Limburgse liedjes. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen.

Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Turfstekerstocht in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 21 juli houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur.

Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op zondag 21 juli een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring!

De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind inclusief drankje. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op zondag 28 juli mee met de Peel Ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De excursie start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peelpodium met PEVE & Myra
Op zondag 28 juli zijn er optredens van PEVE & Myra op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Peter Verdonschot brengt, samen met echtgenote Miranda, luistermuziek in het genre Folk, Country, Singersongwriter. Dit alles met 1 gitaar en 2 zangstemmen. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen.

Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Meer informatie lees je op de website, of neem contact op met het Buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Peel Ontdektocht Zin-in-Zomer / ©Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie