Skip to content

Kindertheater en gezinstochten in het NP De Groote Peel

Redactie
27 juli 2024 | 10:00

Advertentie

In de zomervakantie is er veel te doen, te ontdekken en te beleven bij buitencentrum De Pelen! Staatsbosbeheer biedt op zondag 4 en zondag 11 augustus Kindertheater waarbij je kan genieten van de doldwaze avonturen van August Greene en zijn Theaterkist. Op zondagochtend kan je op pad met een Peelgids tijdens de gezinstocht ‘Zin in Zomer’. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Groote Peel

August met de groene vingers
Buitencentrum De Pelen heeft een klein, gezellig Amfitheater waar lokaal talent zich presenteert. In de zomervakantie is Theatermaker August Greene met zijn Theaterkist te gast. Dit keer met de splinternieuwe voorstelling ‘August met de groene vingers’. Wanneer August Greene lekker in de het zonnetje aan het tuinieren is, ontdekt hij meer van de natuur dan hij dacht te weten. En als je een gat graaft… val je er dan zelf in? Of moet dat dan voor een ander zijn? Wordt het een feestje of leidt August je om de tuin? Ben je al in de knollentuin? Gezellige liedjes, dansjes en avonturen met een sprankeltje magie bij ‘August met de Groene Vingers’. Komt dat zien, komt dat zien!

De Theaterkist speelt op zondag 4 en zondag 11 augustus, telkens om 13.30 en 15.00 uur. Kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,- per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan online via:www.staatsbosbeheer.nl/pelenkindertheater

Ontdek de zomer in De Groote Peel!
De Groote Peel is elk seizoen anders. Tijdens de gezinstocht ‘Zin-in-Zomer’ ga je samen met een Peelgids op pad en ontdek je de zomer met al je zintuigen. Onderweg krijg je informatie maar ga je ook aan de slag met speelse opdrachten zoals ‘toppenturen’, vlinders en rupsen spotten, waterdieren scheppen en nog veel meer op een korte route (1,5 – 2 km). Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels!

Er zijn Zin-in-Zomertochten op zondag 28 juli en 4 en 11 augustus. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind (inclusief een stickervel). Meer informatie en reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

 Ook zonder gids op pad
Voor gezinnen met kinderen zijn er ook ontdektochten zónder gids in De Groote Peel. Die kun je elke dag en op gewenst moment beleven. Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Bij de balie van Staatsbosbeheer zijn tasjes met materialen en opdrachten verkrijgbaar. Deelname kost € 6,50 per kind (ouders hoeven niet te betalen) en alle materialen – dus ook de tasjes – mogen mee naar huis. Zin in? Kijk snel op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Het buitencentrum De Pelen bevindt zich bij de ingang van het De Groote Peel. Hier kan je terecht voor informatie en tips voor je natuurbezoek. In de winkel van het buitencentrum zijn leuke souvenirs, boeken, natuurontdekspullen en streekproducten verkrijgbaar. In de Peelkiosk Buitengewoon Lekker kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie