Skip to content

Ook Nederweerter raadslid Marieke Manders (GroenLinks) legt taken neer

Redactie
15 augustus 2024 | 14:18

Advertentie

Vandaag, donderdag 15 augustus, heeft Marieke Manders (GroenLinks) de raad geïnformeerd dat ze haar raadslidmaatschap op 10 september 2024 beëindigt. Ze heeft eerst de griffier, vervolgens de raadsvoorzitter en alle fractievoorzitters telefonisch op de hoogte gebracht.

Marieke Manders

”Dit was voor mij een moeilijk besluit. Als ‘eenmensfractie‘ in de gemeente Nederweert was het nooit eenvoudig om mijn rol als raadslid op een goede manier in te vullen, maar tegelijkertijd voelde ik een grote verantwoordelijkheid om alles te proberen wat binnen mijn mogelijkheden lag. Het belang van alle inwoners van Nederweert, niet alleen op de korte maar vooral ook op de lange termijn, is en was hierbij mijn leidmotief.

Na de laatste raadsvergadering ben ik echter geleidelijk aan tot de conclusie gekomen dat ik meer kan betekenen voor een gezonde, veilige en groene leefomgeving buiten de raad. In navolging van Hans van Lierop, Frank Kurstjens en Peter Koolen, maak ik dan ook graag plaats voor een jongere volksvertegenwoordiger,” Zo valt te lezen in de ontslagbrief welke is gepubliceerd op de website van GroenLinks Nederweert.

Vierde raadslid gestopt in zeer korte periode
Ze is het vierde raadslid dat in een korte periode stopt. Acht weken geleden maakte Hans van Lierop (VVD) kenbaar te stoppen. Hij is inmiddels opgevolgd door Roeland Schelfhout. Het werk als raadslid was voor hem moeilijk te combineren met zijn fulltime baan en gezin. Drie weken geleden maakte ook Frank Kurstjens (CDA) bekend dat hij niet terugkeert in de raad na de zomer. Hij legt zijn raadslidmaatschap na zes jaar neer om zich ook meer te kunnen richten op zijn werk en privéleven. Gisteren werd duidelijk dat Peter Koolen (D66) stopt omdat hij het niet langer kan combineren met zijn nieuwe baan als griffier in de gemeente Maasdriel.

Met het vertrek van Marieke komt er een nieuwe plek vrij op de enige zetel van haar partij GroenLinks. Deze plek zal worden overgenomen door Jarno Bongers. ”Ik wens mijn opvolger, Jarno Bongers, alle goeds toe in zijn nieuwe rol,” aldus Manders.

Jarno Bongers zal de stoel van Marieke Manders overnemen

Lees ook

Advertentie

10 Reacties

  1. Erg jammer maar het zat er aan te komen. Slimheid verloor van sluwheid. Kwaliteit van pluche.
    De coalitie zal de vlag wel uithangen. Vrij spel vanaf nu en de raad als applausmachine voor alles wat het bestuur doet. Weer een stap richting fusie?

  2. Waarvoor kies je iemand, wanneer ze halverwege toch stoppen?
    Er zullen nog wel meer volgen.

    Conclusie: Laten we ons zo snel mogelijk bij Weert voegen!!

  3. Hoewel ik de afweging van Marieke begrijp, vind ik het ontzettend jammer voor Nederweert dat een bevlogen en kritisch raadslid de politieke arena verlaat. Ik wens haar veel voldoening en succes met haar andere activiteiten.

  4. Het wordt stil in de gemeenteraad, met mevrouw Manders verlaten de wereldproblemen Nederweert.

    Nedeweert Anders zal nog hun stokpaardje gezonde lucht blijven propaganderen, maar de kerkdorpen hebben vanwege het vertrek van hun raadsleden geen stem/gezonde lucht meer in het hoogste orgaan van de gemeente.

    Na jaren oeverloos gezwam, rapporten, studies, werkgroepen, inspraak, etc etc zijn de echte problemen van Nederweert nog niet opgelost. Ook niet in de OLS Nederweertjaar (kosten koper € 50.000).

    Gelukkig is de succesvol jongste wethouder weer raadslid geworden en kan hij zijn eigen puin opruimen met zijn sportclubje.

    Gelukkig hebben we een mecenas (toekomstig ereburger) die een drama van de Pinnenhof vooralsnog heeft weten te voorkomen.

    Maar de lokale dossiers:
    windmolens (draaien en produceren nog steeds slapeloze nachten)
    randweg/fietsbruggen
    erfgoedkwestie

    zijn niet opgelost. Ook niet door de burgemeester.

    (Jonge) Bestuurders komen en gaan, maar de Nederweerter problemen blijven bestaan.

  5. Een heel moeilijk besluit dat wel te begrijpen is. Als je als enige je mond durft open te doen over een heel kwalijk besluit en je wordt daar ook nog op aangevallen op ondemocratische manieren, zelfs gepest, dan geef je het uiteindelijk wel op. Weer iemand weg die eerlijkheid voorop stelt. Marieke slikte niet alles wat B&W de raad voorlegde, een kritisch raadslid wordt niet erg gewaardeerd in de Nederweerter raad. Dat heb ik zelf ondervonden.

  6. Na lange burgertje plagen, kiest ze eieren voor haar geld.
    Ze deed dingen die de burger niet mocht doen, maar zij wel.

  7. Met social media waarop elke mafklapper zijn ongefundeerde mening en commentaar kan spuien snap ik wel waarom steeds meer mensen stoppen.
    Zie bijvoorbeeld de reactie hierboven van “zonnepaneel in de tuin”: Er wordt een beschuldiging geuit zonder enige onderbouwing. Dit zijn nog de relatief onschuldige reacties maar wel volledig op de persoon. Je moet een olifantenhuid hebben om dit zomaar naar je neer te leggen.

  8. @Zonnepaneel wat bedoel je. Ik snap niks van wat je zegt in jouw reactie

  9. Driek van de kwartel
    Je hebt helemaal gelijk.
    Het sociale media maakt meer kapot dan je lief is.
    Met een woord samengevat: TOETSENBORDHELDEN

  10. @saldering , google eart bied een schat aan informatie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie