Skip to content

Met Boeren, Burgers en Buitenlui onderweg in de Hei

Redactie
19 augustus 2024 | 19:00

Advertentie

Avond4Daagse Altweerterheide vanaf dinsdag 27 augustus

In Altweerterheide gaat op dinsdag, 27 augustus weer de Avond4Daags van start. Op de wandelingen van 6 tot 10 km wordt het verhaal van de boeren, burgers en buitenlui via kleine pop-up acts tot leven gewekt. Elke avond kan gestart worden tussen 17.30 en 19.00 uur. De acts vinden na zes uur plaats. Deelnamekosten zijn € 7,50 per persoon; kinderen tot en met 12 jaar € 4,50. Inschrijven en betalen kan via www.altweerterheide.nl. Inschrijven aan de kassa met gepast geld kan ook vanaf 17.30 uur.

Avond4Daagse Altweerterheide

Met het ludieke cultuurprogramma Boeren, burgers en buitenlui gaan zijn ze vanaf 2017 op zoek naar de X-factor van de Hei: per editie gaan pakweg 1000 wandelaars mee die zich door de jaren heen hebben laten verrassen door de mooie plekken en de humoristische link naar het verleden en het heden. Via dit programma worden de veelal kleine voetnootjes in het landschap tot leven gewekt. Het zijn de kleine, vergeten en grote verhalen van de Hei én de stad. Het is het verhaal van halen en brengen. Van zand, turf, armoe en hard werken. Met mensen die het verschil maakten. Naast de handel en wandel onderweg langs velden en wegen gaat het natuurlijk ook over grensgevallen, de smokkel en sprokkel. Wandelend genieten van het gevarieerd landschap staat in deze avond4daagse voorop. En passant krijgen de deelnemers wel een indruk van het groen, de glans, geschiedenis en identiteit van het groene hart van Weert.

Op dinsdag voeren de routes naar de St Teuniskapel en de IJzeren Man. Op de tweede dag worden de Tungelderwallen, de Peer van Puine aangedaan. Op donderdag gaan we via ’t Broek naar een glamping op de Hazeheuvel. Op de slotavond doen we de Kruispeel en de belvédère van BeauChamps aan. Met de carrousel van boeren, burgers en buitenlui voegt de Hei nieuwe verhalen toe aan de biografie van de Hei.

Alle wandelingen starten bij de sportpark Op den Das aan de Bocholterweg in Altweerterheide. Elke avond is er een gezellig terras met muziek.

Meer informatie op www.altweerterheide.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35
Conceptplan voor toekomstig sportpark De Houwakker in Ospel
18 september aanstaande om 14.00 uur
16 september 2024 | 18:34

Advertentie

Installer de app

Installeer
×