Skip to content

22-jarige Bulgaarse arbeidsmigrant doodgeslagen na conflict over geld in Ospel

Redactie
20 augustus 2024 | 17:00

Advertentie

Een 22-jarige Bulgaarse arbeidsmigrant, die zaterdag vanuit Ospel naar het St. Jans Gasthuis in Weert werd gebracht en daar overleed, blijkt slachtoffer te zijn van mishandeling met een stok. De verdachte in de zaak is een 35-jarige landgenoot van het slachtoffer.

Conflict over geld

Volgens opsporingsbronnen is de verdachte, Petar P., dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die besloot dat hij nog minimaal veertien dagen in voorarrest blijft, zo schrijft de Limburger. Verdachte en slachtoffer woonden samen met andere arbeidsmigranten aan De Platkuil in Ospel. Het conflict zou ontstaan zijn over een geldkwestie, waarbij de verdachte verklaarde dat het slachtoffer een mes trok, waarna hij zich met een stok verdedigde.

De 22-jarige man werd vermoedelijk door andere huisgenoten in een wit busje naar het Sint Jans Gasthuis in Weert gebracht. Daar is de man overleed aan zijn verwondingen. Zowel het mes als de gebruikte stok zijn door de politie teruggevonden op de lokatie in Ospel. Er is een onderzoek gaande naar de toedracht van het incident.

In een persverklaring heeft de politie tot op heden alleen gecommuniceerd dat ‘een voorafgaand geweldsincident heeft geleid tot het overlijden’.

Bron: De Limburger

Advertentie

1 Reactie

  1. Dit komt door ons zo mooi en vitaal buitengebied, waar het zo fantastisch wonen, ondernemen en recreëren is volgen het gemeentehuis. De waarheid is anders. Steeds meer troosteloze veehouderijen zonder de boerenfamilies die er wonen en steeds meer kansarme arbeidsmigranten die hier voor een appel en een ei worden uitgebuit, in onderkomen woningen of stallen zijn gestopt, en voor steeds minder sociale binding zorgen. Het buitengebied wordt zo langzaam een foeilelijke ‘probleemwijk’ met de bijbehorende ellende.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Activiteitenprogramma oktober De Pelen
Voor jong en oud van alles te beleven!
30 september 2024 | 20:00
Huis-van-Nicolaas-in-Weert-2019-is-weer-geopend-36
Komende vijf jaar in Franciscus Huis Weert
30 september 2024 | 17:18

Advertentie