Skip to content

Zanggroep Vocus (voormalig Apollokoor) viert 40-jarig jubileum

Redactie
20 augustus 2024 | 16:16

Advertentie

Het Apollokoor (toen)

Dit jaar viert Zanggroep Vocus uit Weert een bijzondere mijlpaal: het koor bestaat 40 jaar. Wat begon als een vriendengroep die wekelijks samenkwam in het voormalige café Apollo om te zingen, groeide in 1984 uit tot het officiële Apollokoor. Aanvankelijk een gemengd koor, transformeerde het koor door de jaren heen tot een meerstemmig vrouwenkoor. In 2004 kreeg het koor een nieuwe naam: Zanggroep Vocus.

Zanggroep Vocus

Onder leiding van dirigente Marijke Berkers zingen de 21 leden van Vocus nog steeds wekelijks met veel plezier. Zangplezier en samen zingen staan voorop, maar ook gezelligheid en gezamenlijke uitjes zijn belangrijke onderdelen van het koorleven.

Vocus heeft door de jaren heen op verschillende podia gestaan, waaronder acht keer in de legendarische poptempel Paradiso in Amsterdam tijdens de Korendagen. Daarnaast verzorgt het koor regelmatig optredens in zorgcentra en was het recent nog te horen tijdens het Bevrijdingsconcert in het Munttheater.

Besloten jubileumconcert
Op zondag 15 september zal Zanggroep Vocus het 40-jarig jubileum vieren met een besloten jubileumconcert in het Theatercafé van Theater De Huiskamer. Tijdens deze feestelijke middag zullen de leden hun achterban bedanken voor hun trouwe steun, met hapjes, drankjes en natuurlijk veel muziek uit hun gevarieerde repertoire van lichte, populaire nummers. Pianist Roger Dings zal het koor begeleiden.

Cultureel Lint
Hoewel dit concert exclusief voor genodigden is, krijgen muziekliefhebbers de kans om Vocus een week later, op zondag 22 september, te horen tijdens het Cultureel Lint. Dit optreden vindt plaats om 15.00 uur in de concertzaal aan de Beekstraat, met dirigente Marijke Berkers en pianiste Lia Steenvoorden.

Zanggroep Vocus staat altijd open voor nieuwe leden. Belangstellenden die zin hebben om mee te zingen, zijn van harte welkom om een repetitie bij te wonen. Deze vinden elke donderdagavond plaats van 19.30 tot 21.30 uur bij RICK aan de Wilhelminasingel 12 in Weert. Meer informatie is te vinden op hun website en Facebookpagina.

Zanggroep Vocus (nu)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie