Skip to content

Wat betekent fit zijn voor jou?

Redactie
25 augustus 2024 | 18:30

Advertentie

Een hele tijd terug zei een vriend tegen mij dat hij zichzelf fit vond. Dit omdat hij geen overgewicht had en in zijn ogen een goed figuur. Ik, eerlijk als ik ben, reageerde met dat ik dit niet vond. Je zou hem zelfs skinny fat kunnen noemen Gelukkig pakte hij het sportief op. Fit zijn is een relatief begrip. En mijn definitie ervan is overduidelijk anders dan die van die vriend.

Roeg Kuijpers

De reden waarom ik hem niet fit vind is omdat hij niet aan krachttraining doet en amper aan cardio. Dit maakt hem slap (weer zo een relatief begrip) en snel buiten adem. In mijn ogen zijn dit twee disciplines die verplicht zijn om te doen om jezelf fit te noemen. Fit zijn is in mijn beleving dat je allround bent. Dus bij wijze van spreken dat je 10KM kunt rennen maar ook zeer bekwaam  bent in compound oefeningen als een deadlift of een bench press. 

Nou ben ik me zeer bewust van het feit dat ik de lat vrij hoog leg qua fitheid. Als je kijkt naar de topsporters met wie ik werk; dat zijn over het algemeen echt fitte dames en heren. Die rennen tussen de soep en de aardappelen even een halve marathon. En deadliften met gemak 1,5 tot 2x hun eigen lichaamsgewicht. Ja echt! En dit staat volledig los van de hoofdsport die ze beoefenen waarin ze wereldkampioen zijn of in ieder geval professional.

Ik ben erg benieuwd wat jouw definitie van fit zijn is. Laat het mij weten in de comments of stuur me een berichtje op mijn instagram @roegkuijpers

Roeg Kuijpers

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie