Skip to content

Hema IJzeren Man Volksloop viert mijlpaal | Leny Gillessen loopt haar 500ste wedstrijd

Redactie
28 augustus 2024 | 11:00

Advertentie

De Hema IJzeren Man Volksloop, al sinds 1980 een begrip in Weert en omgeving, staat op zondag 1 september voor een bijzondere editie. Tijdens de 522ste editie van deze maandelijkse hardloopwedstrijd zal Leny Gillessen voor de 500ste keer aan de start verschijnen, een prestatie van formaat die uitgebreid gevierd zal worden.

Een stukje geschiedenis
De Volksloop werd in april 1980 geïnitieerd door Paul Schors en heeft sindsdien elke eerste zondag van de maand plaatsgevonden in het prachtige natuurgebied van de IJzeren Man, ongeacht of dit samenviel met feestdagen zoals Nieuwjaar of Pasen. Zelfs de COVID-19-pandemie kon deze traditie slechts tijdelijk onderbreken. In 2022 werd de 500ste editie van de loop groots gevierd, een teken van de blijvende populariteit van dit evenement. Sinds de oprichting hebben meer dan 4500 lopers gezamenlijk bijna 118.000 deelnames behaald.

Sportief aanbod voor jong en oud
In de afgelopen jaren is er veel gedaan om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Dankzij sponsors kunnen jongeren tot en met 15 jaar gratis deelnemen aan de wedstrijd, waarbij ze kunnen kiezen uit afstanden van 1,3 km, 2,5 km of 4,0 km. Voor senioren zijn er vijf nieuwe parcoursen, variërend van 4,0 km tot 15,5 km, die door het bos en langs het water van de IJzeren Man voeren. Jaarlijks wordt een jeugdcompetitie georganiseerd, en ook bij de senioren is er aandacht voor wie de meeste vooruitgang boekt. Lopers worden extra gemotiveerd door de herinneringen die worden uitgereikt bij het bereiken van 10, 50, 100 of meer deelnames.

Leny Gillessen

Primeur en reünie
De komende editie op 1 september belooft extra speciaal te worden. Leny Gillessen zal dan voor de 500ste keer meedoen aan de Volksloop. Slechts 22 edities heeft ze gemist in al die jaren, een prestatie die de organisatie in het zonnetje zal zetten. Oud-deelnemers worden van harte uitgenodigd om mee te lopen of Leny aan te moedigen langs het parcours. Voor slechts € 3,00 kun je deelnemen aan de 4,0 km, en ook na-inschrijven is mogelijk op de dag zelf.

De start is om 10.00 uur aan de Voorhoeveweg 2, met een eerdere start om 9.30 uur voor de jeugd. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van deze bijzondere viering en de prestatie van Leny Gillessen mee te maken! Je kunt inschrijven via deze link. Na-inschrijven kan ook op zondag 1 september tot 9.45 uur voor de prijs van € 4,50. Zorg wel dat je tijdig aanwezig bent. Want, als het druk is, starten we toch om 10.00 uur met de langere afstanden en de huldiging van Leny. De jeugd 1.3 en 2.5 kilometer start om 9.30 uur.

Advertentie

1 Reactie

  1. Leni, dit haalt jouw nooit niemand meer in.
    Je bent een oude rot in het vak, en het
    zal nog zeker niet de laatste Ijzerenman volksloop zijn.
    Wat een prestatie.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Tom vindt shoot-out het allerleukste om te doen
4 oktober 2024 | 20:00
2024_10_04 Huisdierzegening in Weert - Johan Horst-11
Ze kunnen er weer een jaar tegen
4 oktober 2024 | 19:37

Advertentie