Skip to content

Natuuravontuur met picknick in park De Weijer

Redactie
7 september 2024 | 15:00

Vind je het ook leuk om spelenderwijs van alles in de natuur te ontdekken? En daarna samen gezellig te picknicken? Dat kan op 22 september in Park de Weijer aan de Graafschap Hornelaan in Weert.

IVN

Ontdek verschillende vruchten en de bomen of struiken die daarbij horen, speur naar beestjes, ga creatief aan de slag met bladeren, takjes en vruchten, zoals eikels. Dit zijn enkele voorbeelden van wat de IVN gidsen bedacht hebben. Natuurlijk wordt er soms uitleg gegeven: ook aan de ouders en grootouders.

Daarna gaat de groep gezellig picknicken. Bij slecht weer wordt er een wandeling gemaakt en is er een puzzeltocht voor de kinderen. Wijkpark de Weijer is een prachtig park met veel planten en bomen. Men vindt er ook een fruit boomgaard, smulhaag en bijenstand. Het is gelegen aan de Graafschap Hornelaan. Het wordt door een groep vrijwilligers onderhouden.

Praktische informatie
Het natuuravontuur start om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur, i.v.m. het Cultureel Lint in de namiddag. Breng je eigen eten mee en een kleed en/ of stoel. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en ranja. Dichte schoenen en kleding die tegen een stootje kan zijn aan te bevelen. Denk ook aan een insectenstift of -spray. IVN vraagt om het eigen afval mee naar huis te nemen. Parkeren kan in de inham naast de ingang van het park aan de Graafschap Hornelaan, waar de gidsen je naar het picknickveld begeleiden. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de drank en het onderhoud van het park wordt op prijs gesteld. Je kunt je aanmelden voor deze activiteit door een mailtje te sturen naar aanmelden@ivnweert.nl met vermelding van het aantal kinderen en volwassenen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_10 Ongeval spoorwegovergang Maarheezerhuttendijk in Weert-1
Aanrijding met persoon
10 oktober 2024 | 21:45
2024_10_10 Auto in greppel naast A2-2
Slachtoffer meegenomen naar ziekenhuis
10 oktober 2024 | 21:30
Sinterklaasintocht-Nederweert-2022-38
Meld je snel aan!
10 oktober 2024 | 20:30
2024_10_10 Nieuwbouw SJG Weert bereikt hoogste punt2
Er is een mijlpaal bereikt
10 oktober 2024 | 20:00

Advertentie