Skip to content

Smakelijke actie tijdens de Week van Lezen en Schrijven

Redactie
8 september 2024 | 11:00

Advertentie

In de Midden-Limburgse gemeenten hebben ongeveer 33.000 inwoners moeite met lezen, schrijven of het omgaan met een computer, tablet of smartphone. Om extra aandacht te vragen voor dit sociale probleem, gaan 7 Midden-Limburgse gemeenten deze week de straat op om versgebakken letterkoekjes uit te delen. Met deze smakelijke actie willen de gemeenten meer inwoners bereiken én moeilijk lezen, schrijven, rekenen en het omgaan met een computer, tablet of smartphone beter bespreekbaar maken.

Week van Lezen en Schrijven

De straat op
In de landelijke week van ‘Lezen en schrijven’ van 8 tot 15 september, maakt de gemeente Nederweert inwoners bewust dat het niet vanzelfsprekend is om goed te kunnen lezen, schrijven of omgaan met een computer, tablet of smartphone. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, zoals het verliezen van je baan of in de schulden raken.

Ontwikkelen
Wethouder Carla Dieteren benadrukt het belang van de basisvaardigheden: “We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen, zodat men mee kan doen in onze samenleving. Binnen onze gemeente bieden we diverse mogelijkheden om lezen, schrijven en digitale vaardigheden te verbeteren. Ik hoop dat deze actie inwoners motiveert om voor zichzelf of voor anderen hulp te zoeken.”

Letterkoekjes
Om aandacht te vragen voor dit thema gaan alle Midden-Limburgse gemeenten, waaronder de gemeente Nederweert, samen met het taalnetwerk bestaande uit de bibliotheek, welzijnspartners en sociale werkvoorzieningen, de straat op om zakjes versgebakken letterkoekjes uit te delen. Op een makkelijk te begrijpen manier gaan zij in gesprek met de inwoners over dit onderwerp. Aan het zakje hangt een kaartje waarop inwoners kunnen aangeven wat ze willen leren. Het taalnetwerk neemt contact op met de inwoner.

Wat wil jij leren?
In de Midden-Limburgse gemeenten hebben ongeveer 33.000 inwoners moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De kans is dus groot dat iemand in jouw omgeving ook moeite heeft met lezen of schrijven, en hulp kan gebruiken. Ken je iemand die hier moeite mee heeft? Of wil je (zelf) meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met de bibliotheek, bezoek de website of bel 0800 – 023 44 44.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie