Skip to content

Weerterlogie – dan weet je wat van je stad

Redactie
11 september 2024 | 14:00

Maar liefst 48 getuigschriften werden er dit voorjaar uitgereikt. En samen met deze nieuwe Weerterlogen werd er getoast op de geschiedenis van Weert, die zich in een sterk toenemende belangstelling mag verheugen.

Weerterlogie

Dankzij blijvende belangstelling is besloten om al komend najaar te starten met een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie.

In een serie van acht dinsdagavonden vanaf 8 oktober verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de geschiedenis en cultuur van de stad Weert. Op het eind van de cursus volgt de feestelijke installatie als Weerterloog.

  • 8 oktober dr. Henk Hiddink over prehistorie en oudheid
  • 15 oktober drs. John van Cauteren over de Middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog
  • 22 oktober dr. Jos Wassink over de 17de en 18de eeuw
  • 29 oktober dr. Joost Welten over de Franse tijd
  • 5 november Peter Korten over de 19de eeuw
  • 12 november drs. John van Cauteren over de Weerter kunst
  • 19 november drs. Theo Schers over de beide Wereldoorlogen en het interbellum
  • 26 november drs. Frits Nies over de opbouw en afbraak na WO II.

Stichting De Aldenborgh wil de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis vergroten. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert. En samen nog meer genieten van deze stad en regio.

Voor wie?
De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen minimumvooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen. Het maximumaantal deelnemers is 50 om een soort klassikaal contact tussen docenten en deelnemers te garanderen.

Informatie
De cursus vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Cwartier, Beekstraat 54. De deelnameprijs kost €121,- (betaling geldt als inschrijving). Aanmelden kan door het bedrag over te maken op bankrekening NL31RABO0176968334 t.n.v. stichting De Aldenborgh Weert onder vermelding van ‘cursus’ en je naam. Deelname ook graag doorgeven aan het secretariaat via info@dealdenborgh.nl. Meer informatie lees je op de website.

Advertentie

1 Reactie

  1. Deze cursus is een prachtig initiatief dat vanuit de Erfgoedgemeenschap Nederweert van harte aanbevolen wordt. Weert en Nederweert hebben een eeuwenlange gemeenschappelijke geschiedenis en wie Weerterloog wil worden is dan meteen ook een beetje Nederweerterloog…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Plattelandsappartementen Hoeve Lieshout
Mooie aanvulling op mogelijkheden die er al waren
14 oktober 2024 | 13:00
Gevonden voorwerpen lachen of niet
Lachgascontainer, en 100m verder een dood schaap
14 oktober 2024 | 11:14
Kermis-Eynderhoof-Johan-Horst-4
Het seizoen loopt op zijn einde
14 oktober 2024 | 11:00
Screenshot
Koop je tickets nu
14 oktober 2024 | 9:15

Advertentie