Skip to content

Open dag bij Crematorium Weerterland biedt unieke kijk achter de schermen

Redactie
17 september 2024 | 14:33

Op zondag 6 oktober opent Crematorium Weerterland in Weert haar deuren voor het publiek tijdens een speciale open dag, het crematorium bestaat inmiddels 10 jaar! Bezoekers krijgen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij het crematorium, dat normaal gesproken alleen toegankelijk is voor bezoekers die voor een uitvaart komen. Tijdens deze open dag wordt op een respectvolle manier uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart in het crematorium en hoe het proces verloopt.

Open en transparant over het afscheid
Crematorium Weerterland wil met deze open dag het taboe rond cremeren en afscheid nemen doorbreken. “We merken dat er nog regelmatig vragen en onduidelijkheden zijn over wat er gebeurt tijdens een crematie,” vertelt Blossom van Deursen van het crematorium. “Met deze dag willen we mensen informeren en laten zien dat we alles in het werk stellen om afscheid nemen zo waardig en persoonlijk mogelijk te maken.”

Bezoekers krijgen een rondleiding door het gebouw, waarbij niet alleen de aula en Coffee-Lounge te zien is, maar ook de ruimte waar de oven zich bevindt en de daadwerkelijke crematies plaatsvinden. De medewerkers van het crematorium laten tijdens deze rondleiding zien hoe het allemaal werkt in het crematorium.

Respectvolle benadering van de dood
De open dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het proces van cremeren, of die zich oriënteert op de toekomst. “We willen mensen laten zien dat een crematorium niet alleen een plek van afscheid is, maar ook een plek waar herinneringen worden gekoesterd,” zegt Chayenne van Deursen van Crematorium Weerterland. De open dag biedt op die manier een laagdrempelige en respectvolle manier om kennis te maken met alle aspecten van het cremeren en het afscheid nemen.

De deuren van het crematorium zijn op 6 oktober geopend van 10:00 tot 14:00 uur, waar de koffie voor jou klaar staat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

flyer-10-sept-2023
Kermis-Weert-2023-fotos-zaterdag-Johan-Horst-29

Advertentie

Advertentie