Skip to content

In Museum W | Gratis concert Doppler Duo 


Redactie
18 september 2024 | 18:00

Op zondag 22 september om 14.00 en om 15.30 uur zijn in Museum W de warme klanken van het Doppler Duo te horen. Michelle Verheggen en Rinde Yildiz bespelen in de sfeervolle Raadzaal de altviool en harp. Het optreden in Weert is een voorproefje van de concertreeks ‘Samen op Zondag’. Zondag 22 september vindt ook Cultureel Lint plaats en is Museum W gratis toegankelijk.

Gratis concert

Sinds 2016 vormen Rinde Yildiz (altviool) en Michelle Verheggen (harp) het Doppler Duo. De kracht van het duo ligt in de veranderlijkheid van het geluid dat ontstaat door de combinatie van frequenties van hun twee instrumenten. Hierdoor lijken de klanken met elkaar te versmelten.

Het repertoire dat ze spelen bestaat uit stukken die speciaal voor de altviool en harp zijn geschreven, naast stukken die door henzelf zijn bewerkt. Het Doppler Duo heeft op verschillende podia en festivals opgetreden, waaronder Wonderfeel en eerder ook al eens tijdens het Cultureel Lint.

Bruisende dag vol cultuur
Op koopzondag 22 september vindt hét gratis cultuurfestival van Weert plaats: Cultureel Lint. Museum W is een van de locaties verspreid over de binnenstad waar voorstellingen, exposities en activiteiten zijn te beleven. Het museum is op deze hele zondag gratis toegankelijk. Het activiteitenprogramma is te vinden op www.museumw.nl.

Samen op Zondag
In de prachtig gerenoveerde voormalige Raadzaal van Museum W, de plek die eeuwenlang het machtscentrum van de stad was, kun je terecht voor een bijzonder concert of voorstelling van het Munttheater Weert. Ook in 2025 belooft het weer een mooie programmering te worden, van klassiek tot jong talent. De tickets zijn te koop via de website en kassa van het Munttheater, www.munttheater.nl.

Concert door het Doppler Duo
Zondag 22 september om 14.00 en om 15.30 uur
Museum W, Meikoel 2, 6001 EE Weert, www.museumw.nl

Het optreden duurt steeds 20 minuten, de entree is gratis. Er is zitplaats voor 60 personen, van te voren reserveren is helaas niet mogelijk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

flyer-10-sept-2023

Advertentie

Advertentie