Skip to content

Bijna dierendag | Huisdierzegening in Weert


In Weert wordt ook dit jaar een eeuwenoude traditie opnieuw tot leven gebracht. Sinds 1461 eren de inwoners van Weert de heilige Franciscus rondom zijn sterfdag op de Biest. Franciscus, bekend om zijn spiritueel radicalisme, zijn liefde voor de natuur, zijn zorg voor de armen en zijn streven naar vrede, blijft ook vandaag de dag een inspirerend voorbeeld.

Huisdierzegening in Weert

Op vrijdag 4 oktober, Wereld Dierendag, zijn alle huisdieren en gezelschapsdieren welkom voor een speciale dierenzegening bij de Paterskerk in Weert. Pater Gerard Heesterbeek, van de Minderbroeders Franciscanen, zal de zegening verzorgen. Franciscus van Assisi wordt namelijk gezien als de beschermheilige van huisdieren, en dit is een mooie gelegenheid om je trouwe viervoeter of gevederde vriend te laten zegenen.

Huisdier zegenen: een bijzonder moment
De zegening is niet alleen een bijzondere ervaring voor de dieren, maar ook voor hun baasjes. Velen hopen dat hun huisdieren na de zegening extra beschermd zijn. Iedereen die zijn of haar huisdier wil laten inzegenen, is van harte uitgenodigd om op vrijdag 4 oktober om 16.00 uur naar de Paterskerk te komen (Biest 43, Weert). Mocht het weer tegenzitten, dan vindt de zegening binnen in de Paterskerk (Biest 43) plaats.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement.
Kom samen met je huisdier naar de Paterskerk en beleef deze bijzondere traditie op dierendag!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kermis-Weert-2023-fotos-zaterdag-Johan-Horst-29

Advertentie

Advertentie