Skip to content

Raadpraat 61 | Veel vragen over Pinnenhof

Redactie
23 september 2024 | 11:09

In deze raadpraat blikt de fractie D66 Nederweert terug op de raadsvergadering van 10 september 2024.

Raadpraat

Wisseling van de wacht
Aan het begin van de raadsvergadering werd afscheid genomen van drie raadsleden en werden drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Ook in onze fractie was er een wisseling van de wacht. Peter Koolen deed een stapje terug vanwege zijn nieuwe baan bij de gemeente Maasdriel. We zijn Peter enorm dankbaar voor zijn inzet als wethouder en raadslid en zijn blij dat hij nog betrokken blijft bij de partij in de voorbereiding van de raadsvergaderingen. Zijn plaats in de raad is ingenomen door Kyll Bruijnaers. Kyll is enorm blij weer terug te zijn in de gemeenteraad om zich vol in te zetten voor een mooi en leefbaar Nederweert.

Nog geen duidelijkheid over De Pinnenhof
Een paar weken geleden werd bekend dat de nieuwbouw van De Pinnenhof maar liefst 3,5 miljoen euro duurder werd dan eerder verwacht. Het voorstel dat hiervoor door wethouder Dieteren was aangeboden aan de raad riep bij ons veel vragen op. Zo is er nog veel onduidelijkheid over welke organisaties de nieuwe Pinnenhof gaan gebruiken. Ook ontbreken de oplossingen voor de parkeerproblematiek. Daarnaast kan het college nog geen duidelijkheid bieden over de gevolgen voor de exploitatie van De Pinnenhof, met andere woorden hoe levensvatbaar het horecagedeelte is en wat het betekent voor de huurprijzen van verenigingen en andere organisaties. Ook bij andere partijen leven nog veel vragen over De Pinnenhof. Daarom hebben we de behandeling van het voorstel uitgesteld naar een volgende vergadering, zodat het college de tijd heeft om alle vragen van de raad te beantwoorden. We willen graag een goede en toekomstbestendige Pinnenhof en daarom willen we ook zeker weten dat we die krijgen als we instemmen met zo’n dure ontwikkeling. We hopen dat het college snel duidelijkheid kan geven op onze vragen.

Uitbreiding Weerterbos
Samen met het Limburgs Landschap wil de gemeente het Weerterbos uitbreiden richting de Dr. Anton Philipsweg. Op de locatie van een voormalige manege worden 26.500 bomen aangeplant. Dit project is volgens ons van groot belang voor het behoud en de versterking van onze lokale natuur. Door de omvorming van de voormalige manege naar natuurgebied wordt een grote bijdrage geleverd aan het verminderen van stikstofuitstoot en het tegengaan van verdroging, twee grote bedreigingen voor kwetsbare natuur in onze regio. Wij geloven dat dit project bijdraagt aan een duurzamer en groener Nederweert, en hebben daarom ingestemd om hier als gemeente in te investeren.

Bereikbaarheid Lambertushof
De komende maanden wordt hard gewerkt aan de opwaardering van Lambertushof en omgeving. Er is door het college voor gekozen om juist in de komende Sinterklaas- en Kerstperiode deze werkzaamheden te doen. Dat is voor veel bedrijven een drukke en belangrijke periode. We hebben onze zorgen geuit over de bereikbaarheid van winkels, horeca en andere voorzieningen. Wethouder Franssen heeft ons toegezegd dat in de hele periode de bedrijven en voorzieningen goed bereikbaar blijven en dat hier bij de uitvoering zo goed mogelijk rekening mee wordt gehouden.

Denk mee en doe mee
We vinden het altijd fijn als mensen ons willen steunen of mee willen denken. Opmerkingen, vragen of ideeën zijn altijd welkom, of word lid. Met uw steun kunnen wij een nog krachtiger geluid laten horen en Nederweert verder verbeteren.

U kunt me bereiken via martin.vanmontfort@d66nederweert.nl

Martin van Montfort
Fractievoorzitter D66 Nederweert

Advertentie

2 Reacties

  1. Bij de veronderstelde bezetting van de pinnehof van 75% zal het explatatie te kort 2o euro per inwoner gaan bedragen of wel 350000 euro per jaar.kijk naar het voorbeeld van de poort van limburgin weert blijf een jaarlijkse onkosten post.om dit te voorkomen is maar 1 optie om misschien kiet te draaien koop centraal met een investeringen voor aankoop en verbouwing van is er een toekomst voor de pinnehof

  2. Volgens mij zit centraal ook met een parkeer probleem. Waarom de Rabobank niet kopen? De parkeermogelijkheden zijn er genoeg, geen verkeer dat door het dorp moet rijden , en een gemeenschaps huis, naast gemeente huis. Probleem op gelost. Wat is hier nu moeilijk aan. Mijn vraag is wat kost het huren nu van oud pand Kruidvat , pand van Poel ? En nogmaals hoe zijn de vluchtwegen van Poel Als brand uit breekt. ? Zanggroepen hebben last van geluid doordat hun zang door de ander gaat. Normaal doet de brandweer moeilijk over de veiligheid. En de brandweer is sneller bij de Rabobank dan bij de Pinnenhof , waar ook nog mensen boven wonen. Dus waar is hun veiligheid, weer een probleem minder bij de Rabobank omdat er geen mensen direct naast of boven wonen. Dus als ik als gewone burger de oplossing zie, waarom dan moeilijk doen. Verbouw de Rabo , probleem opgelost.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie