Skip to content

Reintje en haar Voskes speelt bij buitencentrum De Pelen

Redactie

Op zondag 6 oktober zijn er weer gezellige optredens van Kinderband Reintje en haar Voskes op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. En een optreden van Reintje is superleuk te combineren met een ontdektocht in De Groote Peel. Voor gezinnen zijn hiervoor het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht verkrijgbaar bij de balie van het buitencentrum. Beleef en geniet!

De Groote Peel

Reintje en haar Voskes op het Peelpodium
Reintje en haar Voskes is een band die met veel enthousiasme kinderliedjes speelt voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s. De band bestaat uit Nederweerter muzikanten te weten Anouk ofwel Reintje op zang, Voske Cyrill op gitaar, Voske Danny op percussie en Voske Ilse op de bas. Ze spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Dirk Scheele, Jeroen Schipper, Kleintje Kaf, Kapitein Winokio, Cowboy Billy Boem en soms een bekend nummer met een eigen tekst.

Er zijn op 6 oktober twee voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Meer informatie vind je op de website. Op zondag 6 oktober geen tijd? Zaterdag 30 november is er een Reintje en haar Voskes ‘special’ met Sinterklaasliedjes in De Peelboerderij!

Op zoek naar kaboutersporen op het Kabouterpad
Voor of na een voorstelling van Reintje en haar Voskes kan je in de Peel op pad. Voor kleuters is er het Kabouterpad; een route van ongeveer 700 meter door het Kabouterbos. Bij de balie van Staatsbosbeheer is een tasje met materialen verkrijgbaar. Daarmee kan je leuke Kabouteropdrachten doen en als aandenken maak je een natuurschilderij. Na afloop mag de rugzak, de muts en de andere materialen mee naar huis. Het Kabouterpad is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deelname kost € 6,50 per kind, inclusief tasje, klapkaart, kaboutermuts, diploma en stickervel.

De Peel beleef je buiten!
Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-buiten Tocht! Een sPeelse ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. De Buitentocht zit in een herbruikbaar, mooi geïllustreerd tasje. Dat krijg je erbij cadeau! De route van de Peel Beleef-je-Buitentocht is 2,5 kilometer en inclusief opdrachten duurt de tocht 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,50 per kind inclusief buitenblad, diploma en stickervel.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop een activiteit kan je struinen door de winkel van het buitencentrum met souvenirs, natuurboeken en streekproducten. Bij de Peelkiosk en op zondag in de Peelboerderij kan je genieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kermis-Weert-2023-fotos-zaterdag-Johan-Horst-29

Advertentie

Advertentie