Skip to content

Met verhalen van toen, nemen wij u mee op weg naar de bevrijding

Redactie

Sinds 2017 hebben harmonieën Melodie der Peel Ospel en Sint Joseph Nederweert de handen ineen geslagen om samen muziek te maken en evenementen te organiseren. Vers in het geheugen ligt nog de spetterende editie van Guulke’s Lakeside Music Night in 2023.

Bevrijdingsconcert Nederweert

Het volgende evenement dat de twee harmonieën organiseren, staat volledig in het teken van de 80-jarige bevrijding van de gemeente Nederweert. Na een barre 4 jaar van bezetting door de Duitsers, trokken de eerste Engelse bevrijders het noorden van Nederweert binnen op 21 September 1944. Toch zou het nog twee maanden duren voordat de gehele gemeente Nederweert bevrijd zou worden. Door de strategische ligging van Nederweert aan de kanalen werd er hier extreem zwaar gevochten. Grote verwoestingen en tientallen doden onder militairen en burgers waren de hoge prijs die Nederweert betaalde voor zijn bevrijding.

De combinatie van muziek en beeld bezorgt u een onvergetelijke avond

De verhalen en offers van toen mogen niet vergeten worden. Daarom wordt op 9 november een bevrijdingsconcert gegeven in dit thema. Op deze avond wordt niet alleen prachtige muziek gespeeld, maar worden ook verhalen van toen gedeeld, aangevuld met origineel foto- en beeldmateriaal. Het belooft een onvergetelijke avond te worden!

Geniet deze avond niet alleen van de prachtige muziek, bekend van films als Saving Private Ryan, de optredens van solisten, maar ook origineel foto- en beeldmateriaal en verhalen uit de film ‘Aber die Kirche passiert nichts’ van Peter Crins en Peter Hermans. Om 19:00 openen de deuren van de Showroom bij Op ‘t Root, aan Ketelaarsweg 16 te Ospel, om onder het genot van een drankje alvast een mooie zitplaats te vinden.

Tickets zijn hier te verkrijgen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kermis-Weert-2023-fotos-zaterdag-Johan-Horst-29

Advertentie

Advertentie