Skip to content

Opening Rozenkransmaand in Sint Martinuskerk met installatie nieuwe broedermeesters

Op zondag 6 oktober wordt om 10.00 uur de Rozenkransmaand feestelijk geopend in de dekenale Sint Martinuskerk in Weert. Tijdens deze speciale mis zullen twee nieuwe broedermeesters van de Broederschap worden geïnstalleerd: de heer J. Lempens uit Bocholt (B) en de heer D. Rechmann uit Weert. Na de Eucharistieviering zal het onlangs gerestaureerde Mariabeeld, dat aan de linker voorgevel van de kerk hangt, opnieuw worden ingezegend.

Opening Rozenkransmaand

Het St. Martinuskoor zal de mis muzikaal begeleiden met de uitvoering van de Kurze Festmesse van Ignaz Reimann. Na de plechtigheden zijn alle aanwezigen en de Vrienden van het Martinuskoor uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in de Abdij Maria Hart van de zusters Birgittinessen.

Nieuwe broedermeesters 
Tijdens de eucharistieviering worden twee nieuwe broedermeesters geïnstalleerd. De heer J. Lempens en de heer D. Rechmann dragen met hun toetreding bij aan de bijzondere verering rondom de miraculeuze beeltenis van Onze Lieve Vrouwe tot Weert. Zij zullen zich inzetten voor de actualisering en maatschappelijke praktijk van de titel van Bijstand, waaronder Maria in Weert wordt vereerd.

Inzegening gerestaureerd Mariabeeld 
Het Mariabeeld, dat in 1939 aan de voorgevel van de kerk werd geplaatst, is onlangs gerestaureerd. Na een ongeluk waarbij de hand van Maria afbrak, is deze nu hersteld, inclusief de staf die oorspronkelijk in haar hand zat. De inzegening, precies 85 jaar na de eerste, zal na de mis plaatsvinden door deken Honings.

Rozenhoedje in oktober 
Elke werkdag in oktober wordt het Rozenhoedje gebeden in de Sint Martinuskerk. Op weekdagen om 8.45 uur, voorafgaand aan de ochtendmis, en op zaterdagen om 11.45 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te bidden.

Broederschap van Onze Lieve Vrouwe tot Weert 
De Broederschap, opgericht in 1404, zet zich in voor de verering van Maria en vertaalt deze devotie naar moderne naastenliefde en maatschappelijke zorg. Ze organiseert diverse kerkelijke activiteiten en werkt samen met de Voedselbank Weert voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie