Skip to content

Sinterklaas verlengt in Franciscus Huis Weert

Redactie
30 september 2024 | 17:18

De organisatie van het Huis van Nicolaas heeft de samenwerking met Franciscus Huis Weert verlengd. Ook de komende vijf jaar zullen Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland te gast zijn in het karakteristieke kerkgebouw aan de Biest.

Sinterklaashuis Weert

In 2024 openen voor de 22e keer de deuren van het Huis van Nicolaas. Ooit gestart in het voormalige Jacob van Horne Museum, verhuisde het jaarlijkse kinderfeest in 2018 naar Franciscus Huis Weert. Dat bood ontzettend veel mogelijkheden, want omdat alle wanden van de kamers hier op maat worden gebouwd, kon de organisatie zich creatief uitleven en álles vanuit de ogen van de Sinterklaasbelevenis inrichten. Elk jaar werkt men naast de gebruikelijke themakamers aan vernieuwingen en verrassingen, waaronder de afgelopen jaren een heuse stoomboot, een Tuinkamer, een Kerstkamer en het Jubileum Museum. Ook voor dit jaar is men weer bezig met de uitwerking van een nieuw thema.

Rian Schonkeren van Franciscus Huis Weert is trots dat het evenement ook de komende jaren op de Biest blijft. “De samenwerking met stichting Huis van Nicolaas is heel fijn en het is mooi om te zien dat we de ruimte kunnen bieden voor een evenement van deze omvang.” Op hun beurt is de organisatie van het evenement dankbaar voor de jaarlijkse gastvrije ontvangst. “Het is een enorme uitdaging om jaarlijks zoveel enthousiaste kinderen en ouders welkom te mogen heten, daarvoor hebben we absoluut een grote locatie nodig. We zijn blij dat we zo dicht bij het centrum deze locatie met prachtige historische kenmerken kunnen benutten,” aldus Sander Bus, voorzitter van de organiserende stichting.

Openingstijden
Het Huis van Nicolaas is in 2024 geopend van 19 november t/m 4 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en mindervalideninstanties die zich daarvoor hebben aangemeld.

Ook dit jaar werkt het Huis van Nicolaas met tijdsloten om een fijne spreiding van bezoekers te garanderen. Tickets kosten €4,00 per persoon, exclusief transactiekosten. Aanbevolen wordt op tijd te reserveren via www.huisvannicolaas.nl, dit is mogelijk vanaf 15 oktober. Alleen als tijdsloten niet uitverkocht zijn is het mogelijk aan de kassa van het Huis van Nicolaas kaarten te kopen.

Scholen en mindervalideninstanties
Op doordeweekse dagen is het Huis van Nicolaas geopend voor basisscholen en mindervalideninstanties. Hierbij worden gereduceerde ticketprijzen gehanteerd. Reserveren van deze groepsbezoeken is mogelijk vanaf 1 oktober.

Volledig door vrijwilligers
De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Stichting Huis van Nicolaas en draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook voor dit jaar zoekt het Huis van Nicolaas weer vrijwilligers die Sint een handje komen helpen. Aanmelden kan voor ochtenden, middagen en hele dagen.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature
Bekijk hier de nieuwste vacatures….
30 september 2024 | 16:00
Huisdierenzegening-in-de-Paterskerk-Johan-Horst-5
Goudvis, cavia, konijn, parkiet of anders
30 september 2024 | 15:00
De FNV gaat gratis helpen bij WMO-aanvragen
Dit kan op twee manieren
30 september 2024 | 13:25

Advertentie