Skip to content

Boxing-Nederweert organiseert eerste clubgala

Redactie

Op zondag 13 oktober opent Boxing-Nederweert de deuren voor haar allereerste clubgala. Een sportieve middag waar boksers van jong tot oud de ring zullen betreden tijdens maar liefst veertien demonstratiepartijen. De deuren openen om 13:45 uur en het programma duurt tot ongeveer 17:00 uur.

Clubgala Boeing-Nederweert

Het clubgala laat mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met de bokssport. Vince Beerens, oprichter van Boxing-Nederweert, legt uit: “De beginnende boksers kunnen hier een mooie ervaring opdoen tegen gelijkwaardige tegenstanders uit de eigen club. Dit is een goede opstap richting echte wedstrijden. Ze leren de sfeer van de boksring kennen en ervaren hoe het is om in een wedstrijd te boksen.”

Demonstratiepartijen voor jong en oud
De demonstratiepartijen zijn een mix van jonge en meer ervaren boksers. De jongste deelnemer is slechts 7 jaar oud. Daarnaast zullen er ook enkele leden in de ring staan die al eerder een officiële wedstrijd hebben gebokst. “Voor de boksers is het extra leuk als er veel publiek aanwezig is om hen aan te moedigen. Dat geeft hen een extra boost en motiveert om het beste van zichzelf te laten zien,” aldus Vince. Naast de bokspartijen vindt er tijdens deze middag ook een kickbokspartij plaats. Je bent van harte welkom!

Hoewel het om demonstratiepartijen gaat, wordt de middag professioneel aangepakt. Er zijn juryleden aanwezig en scheidsrechter Hans Truien, drievoudig Zuid-Nederlands kampioen, zal de partijen begeleiden. Na elke partij zal er door de jury een winnaar worden aangewezen, maar zoals Beerens benadrukt: “Voor ons is iedereen een winnaar.

Sportiviteit en gezelligheid staan centraal
Naast de sportieve prestaties draait het clubgala vooral om een gezellige middag vol sportiviteit en entertainment. Voor slechts 10 euro (contante betaling) krijgen bezoekers een middag vol entertainment voorgeschoteld en kunnen ze de sfeer van de sport opsnuiven. Aan de bar kan men tussendoor genieten van een drankje. Het publiek krijgt een unieke kans om de sfeer van de bokssport van dichtbij mee te maken en tegelijkertijd kennis te maken met Boxing-Nederweert.

Breed aanbod bij Boxing-Nederweert
Boxing-Nederweert staat bekend om haar brede aanbod en de inclusieve aanpak waarbij ‘boksen voor iedereen’ centraal staat. Naast reguliere bokslessen biedt de boksschool ook bokszaktrainingen en personal training, onder leiding van ervaren professionals. Ook voor mensen met Parkinson of MS worden er aangepaste trainingen verzorgd. De school biedt daarnaast judolessen voor kinderen vanaf 5 jaar en weerbaarheidstrainingen voor zowel jongeren als volwassenen. Hiervoor is vorig jaar Bokscoaching Nederweert opgericht.

Boxing-Nederweert, welke 3,5 jaar geleden begon met slechts 15 kinderen in het kanaalpark van Budschop, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele boksschool op een prachtige locatie bij 040FIT aan de Hulsenweg. Het eerste clubgala belooft een spektakel te worden voor zowel deelnemers als publiek.

Zet 13 oktober in je agenda, je bent van harte welkom. Bezoekers worden verzocht de ingang via de stalen trap aan de linkerzijde van het gebouw bij 040FIT te gebruiken.
Vince Beerens

Advertentie

1 Reactie

  1. Goed bezig Vince, als het lukt komen wij in ieder geval.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie