Skip to content

Brandweer vraagt aandacht voor veilig opladen elektrische fietsen en scooters

Redactie
1 oktober 2024 | 11:00

E-bikes en e-scooters zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen en scooters stijgt ook het aantal branden dat wordt veroorzaakt door de bijbehorende accu’s. 

Campagne

Daarom vraagt de brandweer aandacht voor het veilig laden van e-bikes of e-scooters tijdens de jaarlijkse Nationale Brandpreventieweken in oktober. Tijdens de brandpreventieweken komen belangrijke onderwerpen aan bod om brandveilig leven te stimuleren. De campagne ‘Ik Laad Accuraat’ is een initiatief van BOVAG, RAI Vereniging en Brandweer Nederland.

Voorkom schade, laad je accu veilig op
Valérie Kusters is Beleidsadviseur Brandveilig Leven bij Brandweer Limburg-Noord. ‘‘Je wilt zo lang mogelijk blijven genieten van je elektrische fiets en scooter. Door de accu op de juiste manier op te laden gaat deze minder snel kapot. En heel belangrijk, je verkleint de kans op brand. Met deze campagne Ik Laad Accuraat willen we 10 tips onder de aandacht brengen om de e-bike of e-scooter veilig en verantwoord op te laden en schade te voorkomen. We willen zoveel mogelijk inwoners bereiken met onze tips. Zo voorkomen we schade of zelfs brand!’’

Om de campagne onder de aandacht te brengen bij inwoners in de regio Noord- en Midden-Limburg werkt Brandweer Limburg-Noord onder andere samen met fiets- en scooterspecialisten, het KBO, bibliotheken, gemeentes in de regio en woningcorporaties. 

Meer tips voor veilig opladen
Meer informatie over deze campagne vind je op www.iklaadaccuraat.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Spectaculaire attractie niet meer open tijdens Weert kermis 1
Technische problemen
1 oktober 2024 | 12:30
2024_10_01 Kermis Weert maandagavond kermisprijzen uitgereikt-42
Bekijk hier de foto’s van maandagavond
1 oktober 2024 | 9:42
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
1 oktober 2024 | 9:13

Advertentie