Skip to content

Toon Hermans Huis Weert wint ventilatiesysteem

Redactie
2 oktober 2024 | 13:00

De Interduct Groep bestaat 40 jaar, en wie jarig is trakteert. Zodoende besloot de ventilatiespecialist een weggeefactie op te zetten. Niemand minder dan het Toon Hermans Huis in Weert is de gelukkige winnaar van een ventilatiesysteem ter waarde van €10.000,-. Deze wordt op korte termijn geïnstalleerd door Interduct-bedrijf RenovAir. Met deze actie wil de bedrijvengroep niet alleen een goed doel een warm hart toedragen, maar mensen ook bewuster maken van het belang van een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat.

Toon Hermans Huis

Optimale luchtkwaliteit
Bij de verbouwing van het Toon Hermans Huis Weert – twee jaar geleden – is nauwelijks stilgestaan bij goede ventilatie. “Dat is jammer, maar niet vreemd”, zegt John Gaikhorst, projectleider bij RenovAir, “Ventilatie is helaas nog vaak een ondergeschoven kindje.” Het gevolg is wel dat het inloopcentrum nu is aangewezen op natuurlijke ventilatie. Daar gaat Interduct verandering in brengen. Op iedere verdieping wordt een passend ventilatiesysteem geïnstalleerd, zodat de luchtkwaliteit door het hele huis optimaal en constant is. De WTW-systemen zorgen er daarnaast voor dat de energie grotendeels wordt teruggewonnen. Projectleider Zoë Thomassen: “We zijn ervan overtuigd dat de ventilatieoplossing een positief effect zal hebben op de luchtkwaliteit in het Toon Hermans Huis Weert.” Het uitvoeren van de werkzaamheden gebeurt in goed overleg, zodat de impact op de dagelijkse activiteiten minimaal is.

Toon Hermans Huis
Het Toon Hermans Huis Weert biedt een plek voor iedereen die, op welke manier dan ook, te maken heeft met kanker. Bertien Nijnens, coördinator bij het Toon Hermans Huis Weert, legt uit: “Wij bieden niet alleen een luisterend oor, we organiseren en begeleiden ook activiteiten die zorgen voor afleiding en ontspanning. Hierbij kun je denken aan workshops, gespreksgroepen, wellness, wandelgroepen en themabijeenkomsten”. Om dit te kunnen bewerkstelligen is de stichting volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. Hierin worden ze onder meer bijgestaan door branchevereniging IPSO en KWF. Meer weten? Kijk dan op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Nederweertenaren-doneren-861-jassen-aan-Kledingbank-Limburg-4
Breng naar het gemeentehuis of Annie van Roij
2 oktober 2024 | 15:43
Gerardusnoveen bij H. Gerardus-Majella kerk in Nederweert-Eind-1
Negen dagen samen in gebed
2 oktober 2024 | 15:00
2024_10_02 De Nachtegaal Someren
Met Michiel Malschaert, de Somerense troubadour
2 oktober 2024 | 14:00
Sam-Schroder-Paralympische-spelen-Parijs-2024
Paralympische Spelen 2024 in Parijs
2 oktober 2024 | 11:30

Advertentie