Skip to content

Open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’

Redactie
3 oktober 2024 | 7:15

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 13 oktober de open wandeling ‘Weert Wordt Wakker’. Deze thema-wandeling wordt, net als bij de Van Horne Wandeling uit 2018, ingeleid door een informatief filmpje over ‘De industriële ontwikkeling van Weert door de jaren heen’.

‘Weert Wordt Wakker’

De wandeling begint bij Antje van de Statie om 14.00 uur, direct na vertoning van het filmpje en duurt tot ca. 15.30 uur.
De kosten zijn 6 euro (tot 12 jaar gratis), inclusief filmpje+ koffie of thee

Let op: aanmelden is noodzakelijk via: info@stadsgidsenweert.nl o.v.v. aantal deelnemers én voorkeur voor thee of koffie.
Stadsgidsen Regio Weert

Over de film en wandeling
Weert kende haar Gouden Eeuw ruim een eeuw eerder dan West-Nederland. Tijdens de roerige Tachtigjarige Oorlog lag Zuid-Nederland in de bufferzone tussen het Staatse noorden en het Spaanse zuiden, een positie funest voor de handel natuurlijk. Het duurde tot eind negentiende begin twintigste eeuw voor het ingedommelde handelsstadje van weleer ontwaakt. Met name de ontsluiting van Weert door kanaal, wegen en spoor draagt daar aan bij. De wandeling start met een introfilmpje dat laat zien hoe Weert zich ontwikkelt tot een industriestad. Logisch dat de wandeling start bij het station.

De route loopt via de Stationsstraat, de Singel en Fatima naar de Parallelweg. De gids vertelt aan de hand van gebouwen en (lucht)foto’s de opkomst en neergang van deze eerste ‘industriewijk’ van de stad.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_03 Kermis Weert vuurwerk afsluiting woensdagavond - Johan Horst-15
Het was een bijzonder kermisjaar voor Weert
3 oktober 2024 | 9:25
LEADER Weerterland
Kom naar de bewonersavond
2 oktober 2024 | 20:30
Screenshot
Dat moet gevierd worden!
2 oktober 2024 | 18:00

Advertentie