Skip to content

Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast

Redactie
5 oktober 2024 | 20:38

Bewoners van de Kruisstraat in Nederweert-Eind ervaren ernstige verkeersoverlast sinds de werkzaamheden aan de Venloseweg (N275) zijn gestart. In een brief aan de redactie doen zij een dringende oproep aan de gemeente om actie te ondernemen tegen de gevaarlijke verkeerssituatie in hun straat.

Situatie Kruisstraat ontoelaatbaar en zeer gevaarlijk

De omwonenden van de Kruisstraat zijn bezorgd over de veiligheid van hun straat, vooral voor de kinderen in de buurt. “Sinds er gewerkt wordt aan de N275, hebben we aan de Kruisstraat een enorme verkeersoverlast,” schrijven de bewoners. “Het aantal vrachtwagens en personenauto’s is met 200% toegenomen. Er wonen veel gezinnen met kinderen in onze straat, en het is inmiddels ontoelaatbaar en zeer gevaarlijk geworden.

Volgens de bewoners wordt de weg zwaar belast, ondanks de verkeersmaatregelen die al genomen zijn. Er staat wel een bord dat de toegang beperkt tot aanwonenden, maar dat wordt “compleet genegeerd.” Daarnaast wijken veel automobilisten uit naar de Kruisstraat omdat de officiële omleidingsroute via Ospel blijkbaar minder aantrekkelijk is.

Verkeersveiligheid onder druk
De situatie leidt niet alleen tot meer verkeer, maar ook tot gevaarlijke situaties. “De drempels bij de T-splitsingen worden met een rotvaart genomen, met veel geluidsoverlast tot gevolg, terwijl er 30 km per uur is toegestaan,” vertellen de bewoners. Volgens hen zijn er al meerdere bijna-ongelukken geweest.

De situatie was voorheen al lastig, maar nu loopt het echt de spuigaten uit.
Omwonenden Kruisstraat

Oproep aan de gemeente
De bewoners doen een dringende oproep aan de gemeente Nederweert om actie te ondernemen. “Wat is de oplossing in deze situatie voordat er echt ongelukken gaan gebeuren?” vragen ze zich af. Ze hopen dat de gemeente snel maatregelen neemt om de verkeersdrukte in de straat te verminderen en de veiligheid te waarborgen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30
2024_10_05 Ongeval kruising Hoofstraat Budschop Nederweert-3
Politie en ambulance ter plaatse
5 oktober 2024 | 17:57
Snelweg-A2-Nederweert verkeer
Maandag en dinsdag afgesloten
5 oktober 2024 | 15:00

Advertentie