Skip to content

In de sportlight: Isa Smeets #32

Redactie
8 oktober 2024 | 18:30

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Isa Smeets

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Mijn naam is Isa Smeets en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Budschop samen met mijn ouders en zus. Mijn hobby’s zijn voetballen, fitnessen en tijd doorbrengen met vriendinnen. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Junior Accountmanager.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik speel voetbal bij de dames van ST Eindseboys/Merefeldia. Ik zit op voetbal omdat ik het een geweldige sport vind om te beoefenen. Toen ik begon mee te trainen, ontdekte ik al snel hoeveel plezier ik uit het spel haalde. Voetbal geeft me niet alleen veel energie, maar ook de kans om gezellige momenten te delen met mijn teamgenoten.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik ben op mijn zevende begonnen met voetbal. Mijn vriendinnen zaten al bij een team, en ik besloot mee te trainen. Een keer meedoen bleek al genoeg te zijn: ik was meteen enthousiast.

Wat zijn de leuke en de minder leuke kanten aan jouw sport?
Wat ik het allerleukst vind, is de teamgeest en de vriendschappen die je opbouwt. Vanaf het moment dat je het veld op stapt, weet je dat je er niet alleen voor staat. Samen trainen, lachen, en elkaar motiveren geeft een geweldig gevoel. Daarnaast hou ik van de competitie en de uitdaging. Elke wedstrijd is anders, en dat maakt het spannend. Het gevoel dat je krijgt wanneer je samen met je team een moeilijke wedstrijd wint, is onbeschrijfelijk. De minder leuke kant van voetballen is het omgaan met verlies of als je merkt dat je niet op je best bent, maar hier haal je ook weer veel leermomenten uit.

Wat is jouw motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
Mijn motivatie om zoveel tijd in voetbal te steken komt uit een diepe passie voor de sport en een verlangen naar uitdaging. Voetbal geeft me een enorme kick en plezier, of ik nu train of een wedstrijd speel. Het gevoel van echt iets bereiken en elke keer mijn grenzen verleggen houdt me gemotiveerd. Bovendien zorgt de gezelligheid met mijn teamgenoten voor extra veel plezier. De combinatie van de constante uitdaging, persoonlijke groei en de hechte band met mijn team maakt het de moeite waard om zoveel tijd en energie te investeren.

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Jazeker! Na drie jaar op rij als tweede in de competitie te zijn geëindigd, is mijn belangrijkste doel nu om kampioen te worden.

Wat haal je uit jouw sport?
Uit mijn sport haal ik veel plezier en adrenaline, maar ook vriendschappen en persoonlijke discipline.

Hoe ziet een trainingsweek voor jou eruit?
Op dinsdag- en donderdagavond train ik anderhalf uur en op zondag speel ik een voetbalwedstrijd.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Nee ik volg geen voedingsschema. Naast voetbal ga ik vaker naar de sportschool om mijn spieren te versterken.

Heb je een gouden sporttip?
Blijf altijd gemotiveerd en heb plezier in wat je doet. Of je nu traint of een wedstrijd speelt. Plezier in de sport zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar helpt ook om gemotiveerd te blijven, zelfs op moeilijke momenten

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_08 Autoambulance in brand Banendijk Nederweert-Eind-2
De bestuurder bleef ongedeerd
8 oktober 2024 | 19:45
Herfstblues Lisette Poell
Een nieuwe bijdrage van Lisette Poell
8 oktober 2024 | 19:00
Raadzaal-gemeente-Nederweert-2022-16
Bekijk hier de livestream
8 oktober 2024 | 18:45
doneren-kleding-inzameling
Lever jouw oude kleding in bij BS de Zonnehof
8 oktober 2024 | 17:00

Advertentie