Skip to content

Vogelwandeling Lauraheide

Redactie

Op zondag 13 oktober organiseert de vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. haar tweemaandelijkse vogelwandeling. Dit keer gaan ze dicht bij huis op pad en ontdekken ze de Lauraheide.

Vogelwandeling

Voordat ze op de Lauraheide uitkomen lopen ze een stuk door voormalige productiebossen waar naaldhoutspecialisten als Kuifmees, Zwarte Mees, Goudhaan en Matkop foerageren. Ook Boomkruiper, Grote Lijster en verschillende spechtensoorten komen hier veelvuldig voor.

Op de Lauraheide leven hele andere vogels met een voorkeur voor een meer open habitat. Met wat geluk zie je hier Boomleeuwerik, Roodborsttapuit, Witte Kwikstaart, Kneu en Veldleeuwerik. We zitten midden in de trekperiode dus boven de open heidevelden heb je goed zicht op voorbijvliegende zangvogels, lijsters en natuurlijk roodvogels.

Na het broedseizoen houden de meeste vogels zich een tijdje stil en verscholen om op kracht te komen en hun verenkleed te ruien. Een ideaal moment om eens goed te luisteren naar de vogels die in deze tijd wél nog zingen. De prachtige strofes van de Roodborst en Winterkoning, die in het voorjaar wegvallen tussen al het zanggeweld, spelen nu de hoofdrol in het stille bos. Genoeg te ontdekken dus!

Praktische informatie
De start is om 08:00 uur vanaf NMC De IJzeren Man, 08:15 uur vanaf het kruispunt van de Laurabosweg, Vlaamseweteringweg en Verlorenweg (zie blauwe pijl in afbeelding). Navigeren kan naar Laurabosweg 4 (rode pijl) en dan is het nog een klein stukje doorrijden. De route is ongeveer 4 kilometer over zandpaden. Rond 11:00 uur ben je weer terug. Vergeet je verrekijker niet, mocht je die hebben!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie