Skip to content

Nieuwbouw SJG Weert bereikt hoogste punt

Redactie
10 oktober 2024 | 20:00

De nieuwbouw van SJG Weert bereikte donderdag 10 oktober een belangrijke mijlpaal: het hoogste punt werd behaald. Volgens traditie werd dit moment samen met de bouwers gevierd. Drie zorgmedewerkers hadden de eer om als eersten naar de top van het gebouw te klimmen en een SJG-vlag te hijsen.

SJG Weert

Een jaar geleden ging de eerste schop in de grond en startte de bouw. Directeur vastgoed Will van Grimbergen: “Er is hard gewerkt op deze bouwplaats. In een jaar tijd staan de contouren van ons nieuwe ziekenhuis. We zijn alle betrokkenen ontzettend dankbaar en trots op deze mijlpaal en op de goede samenwerking tussen BAM Bouw & Techniek en SJG Weert. Op naar volgend jaar; dan staan we hier weer met elkaar om de afronding van het volledige ziekenhuis te vieren.” 

Voor Harry Lövenich (neuroloog), Esther Cuijpers (SEH-verpleegkundige) en Daphne Anthonise (polikliniekmedewerker) was het een bijzondere ervaring om het nieuwe gebouw van binnen te zien: “Het was leuk om het gebouw in het echt te kunnen zien. Op sommige etages krijg je al een goede indruk van de ruimtes. We hebben nu nog meer zin om straks in het nieuwe gebouw te gaan werken!”

Toekomstbestendig ziekenhuis
Het bestaande, verouderde gebouw van SJG Weert maakt de komende jaren plaats voor een compact, duurzaam en toekomstbestendig ziekenhuis. Op dit moment wordt er gebouwd aan fase 1. Op de begane grond komen de SEH, spoedpost, IC, priklaboratorium, medische beeldvorming en apotheek. De poliklinieken komen op de eerste etage. Op de tweede verdieping komen het Vrouw Moeder Kind-centrum en de dagbehandeling. De derde en vierde etage worden ingericht als verpleegafdelingen. Op de vijfde verdieping staan technische installaties. Het zorgaanbod blijft hetzelfde, met meer comfort en gemak voor patiënten. Er komen bijvoorbeeld meer eenpersoonskamers en het Vrouw-Moeder-Kind-centrum krijgt kraamsuites, waarvan een met een bevalbad.

Fase 1 wordt naar verwachting in de zomer van 2025 opgeleverd. Eind 2025 zal het gebouw in gebruik genomen worden. Fase 2 moet in 2030 klaar zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_10 Ongeval spoorwegovergang Maarheezerhuttendijk in Weert-1
Aanrijding met persoon
10 oktober 2024 | 21:45
2024_10_10 Auto in greppel naast A2-2
Slachtoffer meegenomen naar ziekenhuis
10 oktober 2024 | 21:30
Sinterklaasintocht-Nederweert-2022-38
Meld je snel aan!
10 oktober 2024 | 20:30

Advertentie