Skip to content

Terugkijken doen we later wel…

Redactie
14 oktober 2024 | 11:00

Het seizoen 2024 zit er voor Eynderhoof weer bijna op en ze hebben genoten van de vele bezoekers die ze in al die afgelopen maanden mochten ontvangen. Het museum gaat op 1 november weer dicht voor bezoekers. In eerste instantie voor alle voorbereidingen voor het prachtige Eynder Pieck Festeyn dat op 14 en 15 december zal plaatsvinden en daarna tot 1 april voor een mooi en nieuw seizoen vol verrassingen en activiteiten. 

Eynderhoof

Eynderhoof, hét unieke Limburgse openluchtmuseum waar meer dan 400 vrijwilligers zorg dragen voor ons regionale cultureel erfgoed. Waar je nog kunt zien, beleven en luisteren naar dat wat tussen 1900 en 1950 zo vanzelfsprekend was voor de mensen uit de Peel. Oude ambachten die niet alleen gedemonstreerd worden maar ook overgedragen op de jongere generatie. Een veilige en vertrouwde plek voor velen die Eynderhoof als ontmoetingsplek in hun hart gesloten hebben. Waar het ambacht meer dan alleen een hobby is en trots wordt uitgedragen. Een museum met de mooiste tentoonstellingen, de leukste sfeer voor jong en oud, de herkenning en verwondering als basis geldt. 

Maar tot die laatste week van oktober heeft Eynderhoof nog een aantal bijzondere activiteiten voor onze bezoekers in petto: 

  • woensdag 16 oktober kunnen de kleinsten timmeren en met de huifkar op reis 
  • zondag 20 oktober wordt er volop stroop gekookt 
  • woensdag 23 oktober staat in het teken van textiel, keramiek en stroop voor de kids 
  • zondag 27 oktober de traditionele verkoopdag van oude spullen en gebruiksartikelen 
  • woensdag 30 oktober sluiten de kinderen actief af met oud Hollandse spelen 

Eynder Pieck Festeyn
Op 14 en 15 december staat in het teken van Eynder Pieck Festeyn. Eynderhoof omgetoverd tot sprookjesachtig dorp als levende prent uit de tekeningen van Anton Pieck. Honderden figuranten, hapjes en drankjes, de kerstman persoonlijk, acrobaten en kunstenaars. Twee prachtige dagen waarvoor je je het beste vanaf nu al kunt aanmelden via deze link, want vol is vol! 

Meer informatie over het museum Eynderhoof, de vele activiteiten of boekingsmogelijkheden zijn terug te vinden op de website of via social media. Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk of ambacht, meld je dan via de site aan dan neemt Eynderhoof contact met je op. 

Natuurlijk is het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof ook op deze laatste zondagen van het seizoen volledig ‘in bedrijf” en zijn de terrassen geopend om te genieten van een ouderwets geurende koffie met gebakken vlaai uit eigen bakhuis. Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is te vinden aan Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind. Voor meer informatie over Eynderhoof, ga naar de website. Je ben altijd van harte welkom in het leukste en actiefste openluchtmuseum van het Zuiden! 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Plattelandsappartementen Hoeve Lieshout
Mooie aanvulling op mogelijkheden die er al waren
14 oktober 2024 | 13:00
Gevonden voorwerpen lachen of niet
Lachgascontainer, en 100m verder een dood schaap
14 oktober 2024 | 11:14
Screenshot
Koop je tickets nu
14 oktober 2024 | 9:15
2024_10_10 Beleef en fotografeer De Groote Peel in de herfst Nando Harmsen
Workshop van Nando Harmsen
14 oktober 2024 | 8:00

Advertentie