Skip to content

In de sportlight: Dinja Rooijakkers #33

Redactie
15 oktober 2024 | 18:30

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Dinja Rooijakkers.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Dinja Rooijakkers, 47 jaar en woon met Stefan en onze kinderen, Xem en Fab, in Ospel. Ik heb het geluk dat ik van m’n hobby (sporten!) m’n werk heb kunnen maken. Als sportinstructrice geef ik lessen bij diverse sportscholen in de regio. Ook ben ik leefstijl- en vitaliteitscoach en begeleid mensen naar een gezonder voedingspatroon en een betere leefstijl. Dit doe ik vanuit m’n eigen praktijk; EnergiQue4you. Mijn andere grote hobby is reizen. Samen met Stefan, en later ook met de kinderen erbij, hebben we al aardig wat mooie landen bezocht.

Welke sport beoefen je en waarom?
De lessen die ik wekelijks geef zijn spinning, coretraining en seniorenfit. In m’n vrije tijd sla ik graag een balletje op de tennisbaan of pak de wielrenfiets of mountainbike. Nu moet ik erbij zeggen dat beide fietsen wel een beetje staan te verstoffen. Hoogste tijd dat ze weer uit de garage komen. Waarom ik deze sporten beoefen? Omdat ik het allemaal té leuk vindt!

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Tennis doe ik vanaf m’n jeugd. Ik was een jaar of 7 toen ik begon. En ik hoop dit op m’n 80e nog steeds te kunnen doen. Hoe leuk ik mountainbiken vindt, heb ik pas op m’n 30e ontdekt. Op Curacao weliswaar, toen ik daar woonde. Curacao is een fantastisch eiland om te mountainbiken met vele gave trails. Behoorlijk technisch ook. Ik heb flink getraind om het goed onder de knie te krijgen. Vervolgens ging ik meedoen aan wedstrijden en mountainbike lessen geven aan kinderen. Ook werd ik gevraagd om mtb-tours te doen met groepjes toeristen. Leuk om zo te laten zien dat Curacao meer biedt dan alleen zon, zee en strand.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Het leuke van fietsen is dat je kunt gaan wanneer het uitkomt. Het is leuk om met een groep(je) te gaan, maar even een rondje alleen is ook fijn. Tennis doe je natuurlijk niet in je eentje. Ik ben lid bij TC de Meulenslag en speel (bijna) wekelijks interne competitie. In het voor- en najaar speel ik KNLTB-competitie in een damesteam. Ook onze zoon Xem, 11 jaar, daagt me graag uit voor een partijtje. Met tennis ben je niet alleen lekker sportief bezig, het is ook een sociale sport. Na de wedstrijd gezellig een drankje doen in de kantine, ook daar houd ik wel van.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
Sport brengt mij veel. Het houdt me fysiek en mentaal fit. En dat is wat ik graag wil. Gezond zijn én blijven en je hoofd lekker leegmaken. M’n man Stefan heeft iets minder met sport. ‘Waorum uch toch zoeë meug maake zonger concreet doel’? zegt hij dan…..haha.Het is dat z’n werk fysiek veel vraagt, anders sleepte ik hem wel wat vaker mee : )

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Volgend jaar wederom een vierdaagse kruisje halen in Nijmegen! Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan; 4 dagen 40 km. Samen met een vriendin ging ik goed voorbereid van start. Blaren bleven me gelukkig bespaard. We hebben lekker gelopen en het was vooral genieten van de fantastische sfeer.

Wat haal je uit jouw sport?
Plezier, een fit lichaam, leuke contacten en ontspanning.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
3 a 4 ochtenden per week geef ik sportlessen. Tennis doe ik gemiddeld 1x per week. Fietsen niet wekelijks. Maar als het uitkomt én het droog is én het niet al te hard waait (jaja ik heb zo m’n wensen), dan spring ik op de fiets.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Niet echt een schema maar ik zorg wel dat ik binnenkrijg wat ik nodig heb. Oa. voldoende eiwitten, gezonde koolhydraten, vezels, vitaminen en water. Roomser dan de paus ben ik niet; een lekker hapje en drankje gaan er op z’n tijd ook zeker in.

Heb je een gouden sporttip?
Doe iets wat je écht leuk vindt, dan krijg je er energie voor terug!

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_15-Brandweer-op-pad-vanwege-brandalarm-bij-De-VLiK-in-Ospel-1
Brandweer kon al snel huiswaarts keren
15 oktober 2024 | 22:57
Wild-Bi-j-Siem
Een heerlijk avondje ‘saame’ uit
15 oktober 2024 | 21:00
Kerst-bij-De-Beren-Nederweert-2024
Vier Kerst bij De Beren
15 oktober 2024 | 20:00
2024_10_15-Boot-in-Passantenhaven-Weert-in-nood-door-regenwater-1
Brandweer pompt boot leeg
15 oktober 2024 | 18:40

Advertentie