Skip to content

Creatieve expressie met Emmy van de Venne in Toon Hermans Huis Weert

Redactie
16 oktober 2024 | 10:00

De bekende kunstenares Emmy van de Venne heeft zich verbonden aan het Toon Hermans Huis Weert en omstreken. Zij start op donderdag 31 oktober in het huis met een nieuwe groep Creatieve Expressie. Geïnteresseerden die horen bij de doelgroep van het huis (mensen met kanker en hun naasten) kunnen zich aanmelden voor 10 bijeenkomsten. Daarna volgt een nieuwe inschrijfmogelijkheid.

Toon Hermans Huis Weert

Emmy van de Venne was jarenlang docente beeldende kunst bij Rick, het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Weert. Zij werkte met volwassenen, kinderen en speciale doelgroepen en vanaf 31 oktober dus met gasten van het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Delen van liefde voor kunst
Emmy van de Venne: “Mijn passie is het delen van mijn liefde voor kunst. Ik heb me na mijn pensionering bij Rick zelf aangemeld bij het Toon Hermans Huis omdat ik denk een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de gasten in het huis. Samen leuke dingen doen en maken daar gaat het mij om. Ik ga daarbij gewoon uit van het leven van alle dag. Het is ook echt niet nodig dat je goed kunt tekenen of schilderen. In een ontspannen sfeer, luisterend naar de onderlinge gesprekken kom je vanzelf tot de ontdekking dat je meer kunt dan je zelf denkt. Een beeld, een creatie, is de drager van kracht en emotie. Een beeld is taal voordat taal bestond.”

Je hoeft geen tekenaar te zijn
Emmy wil de gasten in het huis graag meenemen in een cyclus van 10 lessen. “Te beginnen met collages in het platte vlak en op een doos. Daarna kunnen we bijvoorbeeld verder gaan met assemblage, dat is een soort van ruimtelijke collage in reliëf. Je werkt bijvoorbeeld in een kastje van hout met foto’s, afvalmateriaal, natuurmateriaal, zelfdrogende klei enz. Voor deze werken hoef je echt geen tekenaar te zijn! Druktechnieken kan ook weer een leuke cyclus van lessen worden. Maar ik wil niet te veel vooruit kijken naar wat ik leuk vind. Ik heb liever input van de deelnemers aan de creatieve expressie bijeenkomsten. Mensen vinden het heerlijk om samen creatief bezig te zijn en te ontdekken dat ze nog veel meer kunnen dan ze misschien hadden gedacht. Ik voel me dankbaar dat ik hen daarin mag begeleiden”, aldus een enthousiaste Emmy van de Venne.

Aanmelden
De 10 bijeenkomsten creatieve expressie met Emmy van de Venne zijn iedere donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Wil je graag deelnemen aan deze nieuwe activiteit van het Toon Hermans Huis Weert e.o.? Meld je dan aan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch: 0495- 541 444. Er is een kleine bijdrage in de kosten verschuldigd van € 7,50 p.p. per les.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Koninklijke-erepenning-voor-fanfare-Ellona-uit-Ell-Johan-Horst-15
Een bijzondere muzikale reis
16 oktober 2024 | 8:43
2024_10_15-Brandweer-op-pad-vanwege-brandalarm-bij-De-VLiK-in-Ospel-1
Brandweer kon al snel huiswaarts keren
15 oktober 2024 | 22:57
Wild-Bi-j-Siem
Een heerlijk avondje ‘saame’ uit
15 oktober 2024 | 21:00
Kerst-bij-De-Beren-Nederweert-2024
Vier Kerst bij De Beren
15 oktober 2024 | 20:00

Advertentie