Skip to content

In gesprek met Tommy Wieringa bij Bibliocenter Weert

De maand november staat in het teken van de landelijke campagne Heel Nederland Leest. Dit jaar staat het boek Joe Speedboot van auteur Tommy Wieringa centraal. Van 1 tot en met 30 november kunnen bibliotheekleden en bezoekers het boek gratis ophalen in bibliotheken door het hele land. Ook zijn er grootletterboeken en digitale versies beschikbaar als e-book en luisterboek via de online bibliotheek. Dit is een unieke kans om samen met vrienden, familie en onbekenden een bijzonder verhaal te lezen en hierover in gesprek te gaan.

Bibliocenter

Waarom Joe Speedboot?
Joe Speedboot is een roman die draait om thema’s als liefde, rivaliteit en de impact van nieuwkomers in een Nederlands dorp. De hoofdpersoon, Fransje Hermans, raakt na een ongeluk invalide en verliest zijn spraakvermogen. Hij raakt gefascineerd door de flamboyante nieuweling Joe Speedboot, die met zijn eigen naam en onconventionele ideeën het leven in het dorp op zijn kop zet. Het verhaal, vol tragikomische elementen, is een krachtige reflectie op vriendschap en de dynamiek van menselijke relaties.

Tommy Wieringa (1967) heeft met zijn werk een blijvende indruk achtergelaten in de Nederlandse literatuur. Naast Joe Speedboot heeft hij diverse andere prijswinnende romans geschreven, zoals Dit zijn de namen en De dood van Murat Idrissi. Zijn recente boek, Nirwana (2023), toont opnieuw zijn vaardigheid om complexe menselijke emoties en situaties te verkennen.

In gesprek met Tommy Wieringa 
In de maand november zijn er diverse activiteiten rondom Joe Speedboot. Een van de hoogtepunten is het interview met Tommy Wieringa bij Bibliocenter Weert. Op woensdag 13 november om 19.30 uur vertelt hij over zijn werk. Er is gelegenheid voor vragen uit het publiek en bezoekers kunnen hun exemplaar van Joe Speedboot laten signeren. De toegang bedraagt
€ 15,50, leden betalen € 12,50.

Open leesclubs
Daarnaast worden er Open Leesclubs georganiseerd in verschillende bibliotheken, waar literatuurliefhebbers hun gedachten over het boek kunnen delen. Deze bijeenkomsten worden geleid door Yvonne Pasmans en vinden plaats op onderstaande locaties van 14.00 tot 16.00 uur.

  • Dinsdag 26 november – Heythuysen
  • Maandag 2 december – Heel
  • Vrijdag 6 december – Weert

Aanmelden voor de activiteiten bij bibliocenter kan via de website: www.bibliocenter.nl/heel-nederland-leest.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie