Skip to content

Gemeente Weert zoekt horecaondernemer voor het Kasteelpark Nijenborgh

17 oktober 2024 | 19:00

Het Kasteelpark Nijenborgh is de laatste jaren flink op de schop gegaan. Het park is volledig vernieuwd en vergroot. De middeleeuwse geschiedenis is onderzocht en deels blootgelegd. Het park nodigt uit voor een langer verblijf. Daarom is er gewerkt aan de mogelijkheid om een horecagelegenheid te realiseren in het park. Geïnteresseerde horecaondernemers kunnen vanaf 17 oktober een plan indienen. Vanaf 2025 kan er dan worden gestart met de realisatie.

Kasteelpark Nijenborgh

Omgevingsplan geeft mogelijkheid voor daghoreca
Voor het Kasteelpark is een bestemmingsplan, vanaf dit jaar onderdeel van het Omgevingsplan, vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin zit de mogelijkheid om, door middel van een eenvoudige procedure, daghoreca toe te laten. 

Kleinschalige ontmoetingsruimte 
De horecafunctie zorgt ervoor dat mensen langer in het Kasteelpark kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast geeft het een sociale controle in het gebied. Daarom zijn we op zoek naar een horecaondernemer die deze horecagelegenheid wil realiseren en exploiteren. We gaan uit van een (tijdelijk) paviljoenachtig gebouw met kleinschalig terras voor daghoreca. Het is daarbij de wens dat het gebouw ook is voorzien van een (openbare) toiletvoorziening. De kosten voor de realisatie van het gebouw zijn voor rekening van de exploitant, de ondergrond blijft eigendom van de gemeente’ aldus projectwethouder Martijn van den Heuvel.

Proces
Er moet een zorgvuldig proces doorlopen worden om de ontwikkeling van daghoreca te gunnen. Er volgt een openbare uitvraag waarbij geintereseerde horecaondernemers een plan kunnen indienen. 

De uitvraag en relevante informatie is vanaf 17 oktober 2024 te raadplegen via www.weert.nl/kasteelpark. Het is tot uiterlijk 12 december 2024 om 23:59 uur (lokale tijd) mogelijk om inschrijvingen aan te leveren via kasteelpark@weert.nl. Op 25 februari 2025 wordt de winnende ondernemer bekend gemaakt. Na afloop van de bezwaarperiode op 17 maart 2025 is de procedure afgerond. Vervolgens moeten de benodigde vergunningen aangevraagd worden. Daarna kan de bouw starten. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_18-ongeval-bij-Zorgcentrum-St-Joseph-Nederweert-4
Niemand raakte gewond
17 oktober 2024 | 22:30
Begeleidende foto blog  Nederweert24 - 1
Door Roeg Kuijpers
17 oktober 2024 | 18:30
2024_10_17-Dixieland-jazz-in-de-Paterskerk-Weert
De Jazz- cultuurtempel voor de dixieland jazz
17 oktober 2024 | 15:00
Kinderoptocht-Nederweert-Eind-2020-19
Mail jouw anekdote of stom streek!
17 oktober 2024 | 13:11

Advertentie