Skip to content

Nederweert kampt met toenemende dumpingen in buitengebied

Redactie
17 oktober 2024 | 10:26

De redactie van Nederweert24 deelt regelmatig ingezonden foto’s van gedumpte goederen in het buitengebied via haar sociale media. De gemeente Nederweert constateert een toename in het aantal meldingen van dergelijke dumpingen.

Dumpingen

Toename
De afgelopen weken zien we inderdaad een stijging in het aantal gedumpte goederen in het buitengebied. We vragen mensen die deze spullen vinden om dit bij ons te melden, zodat we ze snel kunnen opruimen. Dit kan onder andere via de Fixi-app,” aldus een woordvoerder van de gemeente Nederweert in reactie op vragen over de dumpingen. Heb je geen Fixi-app? Dan kun je ook online makkelijk en snel een melding maken. Dat kan via deze website.

De aard van de gedumpte goederen varieert. Naast lachgasflessen, die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen, worden ook hout, golfplaten, autobanden en huishoudelijke artikelen in de openbare ruimte gedumpt. De gemeente gaat de komende tijd vaker via haar communicatiekanalen aandacht besteden aan de afvaldumpingen. Waar kan je terecht met je afval? En wat zijn de boetes, mocht je afval dumpen? Dat wordt in de aankomende tijd uitgelicht.

Advertentie

3 Reacties

  1. Boetes zijn alleen effectief als er ook mensen zijn die ze uitdelen… Én ze moeten de boosdoeners natuurlijk ook vinden.

    Denk dat de poolse/oost europese slopers geen milieustraat kaart/knippen zullen hebben.

  2. En wat te denken van de buurgemeentes? Someren/Asten.
    Die zouden ook eens meer gratis toe moeten laten.
    ————
    Categorie 3: € 22 per m3 (met pin betalen)
    Grof huishoudelijk restafval
    A/B/C hout
    Schoon puin
    Gipspuin
    Categorie 4: € 50 per m3 (met pin betalen)
    Gemengd bouw- en sloopafval
    Dakleer
    Vloerbedekking
    Grond die niet chemische verontreinigd is

  3. Overduidelijke bandensporen een aantal monsters van het gedumpte materiaal en om te beginnen kijken bij de gemeente welke vergunningen omtrent sloop / verbouwing / nwbouw en een ronde maken net als in de omgeving van de dump plaats. Niks gevonden dan hetzelfde liedje bij aangrenzende gemeente zodra je degene hebt mooi met naam en adres openbaar publiceren om als voorbeeld te stellen boven op de gemaakte kosten opruiming opsporing etc en een dikke boete dat ze het de volgende keer zeker laten! Kost royaal genomen 4 werkdagen aan manuren scheelt een hoop troep want lijkt me duidelijk dat dit gedrag gekopieerd word als er niet fatsoenlijk gehandhaafd word.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kinderoptocht-Nederweert-Eind-2020-19
Mail jouw anekdote of stom streek!
17 oktober 2024 | 13:11
Ria-Geuns-Scheffers
Thema avond bij Theater de Huiskamer
17 oktober 2024 | 12:13
Weekblad voor Nederweert 2024
Door Drukkerij van Deursen
17 oktober 2024 | 12:00
Beachveld-op-Sportpark-De-Bengele-Nederweert
Vanaf 2025 kan dat dus het hele jaar door
17 oktober 2024 | 9:50

Advertentie