Skip to content

Permanent beachveld op Sportpark De Bengele Nederweert

Redactie
17 oktober 2024 | 9:50

In de gemeente Nederweert ligt vanaf begin volgend jaar een permanent beachveld. Het idee om deze op Sportpark de Bengele te realiseren ontstond de afgelopen jaren, toen er enkel in de zomermaanden zand lag om op te volleyballen en te handballen. Vanaf 2025 kan dat in Nederweert dus het hele jaar door.

Beachveld op Sportpark De Bengele

Albert Pustjens en Niek Creemers vertellen met trots hoe ze de afgelopen maanden hebben gewerkt aan het plan en de vergunning voor het permanente veld (zie foto voor een 3D schets). “Voor onze volleyballeden van VC Fortutas is dit zandveld al jarenlang een feestje in de zomermaanden, ik vergelijk het wel eens gekscherend met de koeien die in het voorjaar weer voor het eerst naar buiten mogen!“. Albert vult aan dat het zand ook uitermate geschikt is voor andere activiteiten. Zijn handbalvereniging MEOS handbal maakt er ook veelvuldig gebruik van in de zomer. “Maar ook de naastgelegen IKC De Bongerd maakt met hun kinderen gebruik van de zandvelden voor uiteenlopende activiteiten zoals ook Yuverta voor een sportdag, Hoera Kindercentrum voor een volleybalclinic en de Scouting met een volleybaltoernooi voor haar leden“, aldus Albert.

Trots hoe ze de afgelopen maanden hebben gewerkt aan het plan en de vergunning voor het permanente veld
Albert Pustjens en Niek Creemers

Albert en Niek hebben dit in gang gezet vanuit hun rol als bestuurslid van Stichting De Bengele Beweegt. Deze stichting vertegenwoordigt de verenigingen en basisschool die actief zijn op het Sportpark en hebben tot doel de goede samenwerking tussen de verschillende clubs te optimaliseren en vanuit daar ook het aanbod van activiteiten op peil te houden. “We nemen niet de rol over van de verenigingsbesturen, maar kijken welke producten of activiteiten we kunnen organiseren die daarop van toegevoegde waarde zijn voor het sportpark. En dat dat doen we in goed overleg met onder meer gemeente en omwonenden“, zo vertelt Niek.

Vernieuwbouw sporthal
De komende jaren richt het stichtingsbestuur vooral haar pijlen op de aanstaande vernieuwbouw van de sporthal. “Daarin kunnen wij een hele mooie en belangrijke brug slaan tussen de wensen, belangen en ideeën van de gebruikers enerzijds en de gemeente anderzijds”, zo geeft Albert aan. Dat gaat het stichtingsbestuur doen in dit geval zonder de oud-voorzitter Rob Pingen. Die heeft in de laatste bestuursvergadering de voorzittershamer overgedragen aan Gard van Hulzen, zie foto. Rob Pingen vertegenwoordigde in die rol ook onder meer de tennisvereniging NTC’72. Ze zijn vanuit het bestuur in overleg met bestuur van NTC’72 voor een opvolger voor Rob.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kinderoptocht-Nederweert-Eind-2020-19
Mail jouw anekdote of stom streek!
17 oktober 2024 | 13:11
Ria-Geuns-Scheffers
Thema avond bij Theater de Huiskamer
17 oktober 2024 | 12:13
Weekblad voor Nederweert 2024
Door Drukkerij van Deursen
17 oktober 2024 | 12:00
Dumping-Kanaalweg-Nederweert
Het gaat soms om een flinke hoeveelheid goederen
17 oktober 2024 | 10:26

Advertentie