Skip to content

Op zondag 24 november 2024 vindt de 37e editie van de ‘Halve van Ell’ plaats. Deze hardloopwedstrijd, die haar oorsprong vindt in de ‘Halve van Swartbroek’, is al sinds het begin een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Het unieke van de wedstrijd is dat er nooit een commercieel bedrijf bij betrokken is geweest, wat de organisatie met trots benadrukt. In 1987 werd de eerste editie gehouden, en ondanks enkele onderbrekingen – waaronder twee jaar vanwege corona en één jaar door de verhuizing naar Ell – blijft het evenement springlevend.

34e Halve van Ell

Afstanden en starttijd
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 8, 13 of 21 kilometer. De 21 km is gecertificeerd, wat betekent dat de afstand officieel is gemeten en correct is. Alle afstanden starten om 10:30 uur op de Kampstraat in Ell. De finish bevindt zich op de Hunnissenstraat, na een mooie ronde door de dorpen Ell, Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort.

Inschrijven en tijdregistratie
Inschrijven kan alleen vooraf online via de inschrijfpagina tot en met 17 november 2024. Wie zich later inschrijft, tot uiterlijk 22 november, betaalt een extra toeslag van € 7,50. Er wordt gebruik gemaakt van netto tijdregistratie, waarbij de tijd wordt gemeten vanaf het moment dat de loper over de startmat gaat. De tijdregistratie wordt verzorgd door Chiptiming.

Vrijwilligers onmisbaar
Net als in alle voorgaande jaren steunt de organisatie volledig op de inzet van vrijwilligers. Meer dan 50 mensen zijn betrokken bij de organisatie, catering, verkeersregeling, tijdregistratie en andere taken. Dit maakt de Halve van Ell uniek in deze tijd, waarin veel evenementen kampen met een tekort aan vrijwilligers. De Grenslaupers hebben het geluk dat zij (nog) kunnen rekenen op een grote groep betrokken vrijwilligers.

Groepsinschrijving
Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om als groep in te schrijven. Bij inschrijving van een team van 11 personen krijgt de 11e deelnemer gratis inschrijving. Dit aanbod geldt exclusief de kosten voor een eventuele medaille bij de 21 km.

Secretariaat en contact
Het secretariaat is gevestigd bij Eetcafé en Zaal ‘De Prairie’, Sebastiaanstraat 51, 6014RD Ell. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.degrenslaupers.nl of contact opnemen via e-mail: halvemarathon@degrenslaupers.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie