Skip to content

Van weeshuisvrijwilliger naar familiepleiter | Een nieuwe kijk op goed doen

Maak kennis met Monique Derrez

Wanneer we aan Afrika denken, komen vaak beelden van armoede, weeskinderen en weeshuizen naar voren. Maar klopt dit beeld wel? Hebben deze weeskinderen echt geen ouders? En hoe veilig en goed zijn deze weeshuizen eigenlijk? Klopt het beeld dat wij hebben of in de media vaak te zien krijgen, wel met de realiteit?

In haar interactieve lezing op zaterdag 2 november om 13.00 uur bij Bibliocenter Weert, deelt Monique Derrez haar persoonlijke reis. Begonnen als enthousiaste vrijwilliger en fondsenwerver in weeshuizen, ontdekte ze al snel de complexe realiteit achter haar goede bedoelingen. Stap voor stap heeft ze haar kijk op wat ‘goed doen’ echt betekent, herzien.

KennisMaker Monique Derrez
Monique Derrez is co-founder en chairperson van de Dutch Tanzania Foundation. Ze begon ooit als weeshuisvrijwilliger en –fondsenwerver en is nu, door haar nieuwe inzichten familie pleiter met als missie ‘van tehuis naar thuis’.

Aanmelden
Deelnemen aan de KennisMakers-bijeenkomst is gratis. Voor meer informatie en om aan te melden kijk op www.bibliocenter.nl/kennismakers.

KennisMakers
Deze activiteit vindt plaats in het kader van het project KennisMakers. Heb je een passie die je graag wil delen met anderen of heb je specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend is? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je samen met de bibliotheek jouw kennis delen met anderen. De bibliotheek is bij uitstek de plaats om dat te doen. Stuur een bericht naar kennismakers@bibliocenter.nl of laat je gegevens achter bij één van de medewerkers van Bibliocenter. Zij nemen dan contact met je op. Commerciële initiatieven zijn uitgesloten van deelname.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie